Ağır Ve Tehlikeli İşlerde Çalışanlara Mesleki Eğitim

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ağır ve tehlikeli işlerde çalışanlara yönelik mesleki eğitim verildi.

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan kurs planına göre, 40 saatlik ağır ve tehlikeli işlerle ilgili 11 adet kurs açıldığı ve müracaatların devam ettiği belirtildi. Kurslarda iş güvenliği, insan sağlığı, meslek hastalıkları konularında bilgi verildi. Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olan 119 kursiyer düzenlenen törenle belgelerini aldı. Organize Sanayi Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan sertifika törenine Vali Yardımcısı Abdullah Acar, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Organize Sanayi
Bölge Müdürü Tanju Beştaş ve kursiyerler katıldı.
Vali Yardımcısı Abdullah Acar, işyerinde iş kazasının olmasının, kazaya uğrayan işçinin bedenen veya zihnen rahatsızlanmasının, hem işyerine büyük ekonomik kayıplar verdiğini belirterek, "Bu duruma düşülmemesi için kişilerin yaptıkları iş ile ilgili zaman içinde eğitilmesi, bilmediklerini öğrenmesi ve her şeyden önce dikkatli davranılması gerekmektedir. Bu anlamda yapılan çalışmanın hem işveren hem de çalışan işçilere faydalı olacağına inanıyorum" dedi.
Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, mesleki eğitimi bir memleket meselesi olarak gördüklerini belirterek, "Mesleki eğitimi diğer eğitimlerden daha öne çıkarmadığımız takdirde ülkemizin kalkınması mümkün değil" diye konuştu.
(EV-AV-HO-Y)