Tayland mahkemesi, devrik başbakanın terörizm suçundan tutuklanma kararı aldı

Tayland mahkemesi, bugün aldığı bir kararla, devrik Başbakan Thaksin Shinawatra'nın terörizm suçundan tutuklanması yönünde bir karar aldı. Shinawatra,

  Tayland mahkemesi , bugün aldığı bir kararla , devrik Başbakan Thaksin Shinawatra ' nın terörizm suçundan tutuklanması yönünde bir karar aldı . Shinawatra , geçtiğimiz iki ay boyunca ülkede düzenlenen gösteriler ve şiddet olaylarını başlatmak ve yönetmekle suçlanıyor .

Tayland Özel Araştırma Bölümü Başkanı Tharit Pengdit , devrik başbakan ve yurtdışına kaçan oligark için küresel çapta tutuklama çalışmaları başlatılacağını ifade etti . Pengdi , " Mahkeme , Shinawatra ' nın ülkedeki şiddet olaylarının arkasındaki ana beyin olduğuna karar vermek için yeterli delile sahip . " dedi

Hükümet yetkilileri ise Thaksin Shinawatra ' nın ülkedeki 10 haftalık hükümet karşıtı gösterileri finanse etmek için günde 1 , 5 milyon dolar harcadığını ifade ediyor . Ayrıca gösterilerde çıkan çatışmalarda kullanılan silahlar ile kiralık askerlerin de Kolombiya ' dan getirildiği belirtiliyor . Tayland ' ın devrik lideri terörizm suçundan yargılanırsa ölü cezası alabilir .

Shinawatra ise kendi Twitter adresinde yayınladığı açıklamada , hakkındaki suçlamaları yalanladı .

Tayland ' da Kırmızı Gömlekliler olarak bilinen muhalif ve Shinawatra yanlısı grubun 10 hafta boyunca devam eden gösterilerde çıkan şiddet olaylarında 85 kişi ölmüş ve bin 400 kişi yaralanmıştı . Başkent Bangkok ' ta olayların son günlerinde 40 ' dan fazla bina yakılmıştı .

Tayland ' da 2006 ' daki devrim sonrası yurtdışına kaçan Shinawatra , en son Karadağ ' da görülmüştü .