İzciler Vali Turhan Ayvaz'ı Makamında Ziyaret Etti

Kilisli İzciler, Vali Turhan Ayvaz ile Vali Yardımcıları Eren Arslan ve Erkan Çapar'ı makamında ziyaret etti.

Kilis İl İzci Kurulu Başkanlığı tarafından yürütülen Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında kabul edilen "İzcievi" projesi doğrultusunda 7-14 Mayıs 2010 tarihleri arasında 127 izci 9 lider 1 proje gözlemcisi ve 1 sağlık personeli olmak üzere toplam 138 kişi olarak Çanakkale'ye giden izciler gezi sırasında yaşadıkları güzellikleri ve hatıralarını Vali Turhan Ayvaz, Vali Yardımcıları Eren Arslan ile Erkan Çapar ile paylaştılar.
İzciler, Vali Ayvaz'ı ziyaretlerinde yaptıkları açıklamada, Ankara, İstanbul, Bursa ve Çanakkale illerindeki gezdikleri gördükleri tarihi ve kültürel yerleri anlattılar. Gördükleri karşısında hayranlıklarını gizleyemeyen izciler, Topkapı Sarayından, Boğaz Turundan, Uludağ'ın zirvesinden ve özellikle hayatını vatanı ve milleti için feda etmiş şehitlerimizin meftun olduğu şehitlikten övgülerle bahsettiler. Şehitlikleri, tabyaları, Şehitlik Anıtını ve tüm yarımadayı gezen izcilerimiz hüzün ve büyük bir
gururla Kilis'e döndüklerini ifade ettiler.
Vali Ayvaz, ise izci kurulu başkanı, izci liderleri ve izcilerin yapmış oldukları nezaket ziyaretlerinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "SODES projelerindeki tarihi ve kültürel gezilerin, çocuklarımıza ve gençlerimize çok faydaları var. Çocuklarımız görmedikleri yerleri, kitaplarda ki okudukları tarihi yerlerimizi görerek pekiştirmektedirler" dedi.
İzciler, daha sonra Vali Yardımcıları Eren Arslan ile Erkan Çapar'ı ziyaret ettiler.