İP’in taleplerine kabul polis taleplerine ret - POLİTİKA

Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul 13. Ağır Ceza’nın kararı doğrultusunda İşçi Partisi’nde arama yapan 10 polise açılan ‘görevi kötüye kullanma’ davası Ankara 24. Asliye Ceza’da başladı.


Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul 13. Ağır Ceza’nın kararı doğrultusunda İşçi Partisi’nde arama yapan 10 polise açılan ‘görevi kötüye kullanma’ davası Ankara 24. Asliye Ceza’da başladı.

İP Genel Sekreteri H. Basri Özbey’in davaya katılma talebine polisler ve avukatları davanın ‘’görevi kötüye kullanma’’ suçundan açıldığını ifade ederek bu talebin reddedilmesini istedi.  Savcı Özlem Şimşek de talebin kabulünü isteyince mahkeme buna uydu.

ERGENEKON MAHKEMESİ İSTEDİ

Yargıç İsmail Tiryaki, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza’nın, dava dosyasını tetkik ve iade edilmek üzere istediğini belirterek tutanağa ‘’dava dosyasının, tetkik ve iade edilmek üzere İstanbul’a gönderilmesine ve duruşma gününden önce mahkemeye iadesine’’ diye kararı yazdırırken, İP’li Özbey ‘’orası gayya kuyusu gibi, dosyayı gönderirsek bir daha gelmez. Tasdikli örnek gönderilsin” talebinde bulundu.

İP İTİRAZ ETTİ, FOTOKOPİSİ GİDECEK

İP’li Özbey’in bu talebini yerinde gören yargıç Tiryaki, dosyanın tasdikli bir örneğini İstanbul’a gönderdi. İddianamede, mahkeme kararıyla arama yapan polis memurları için 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor. • ANKARA

Star Gazete