Hasdal Mezarlığı'nda Hareketli Saatler- Polis Tarafından Mezarlıkta Sıkıştırılan Cinayet Zanlısı İntihar Etmek İstedi

İki gün önce dayısını öldürdüğü iddia edilen Adem Çalımlı, polisin takibine takıldı

İki gün önce dayısını öldürdüğü iddia edilen Adem Çalımlı, polisin takibine takıldı. Hasdal Mezarlığı'na kaçan şahıs için operasyon başlatıldı. Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyon sırasında yakalanacağını anlayan Çalımlı, intihar etmek istedi. Tabancayla başından kendini vuran şahıs ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.
İddiaya göre Adem Çalımlı, henüz belirlenemeyen bir sebeple iki gün önce Alibeyköy'deki evinde dayısı Erdoğan Çalımlı'yı öldürdü. Olaydan sonra kaçan Adem Çalımlı'nın yerini tespit eden polis operasyon düzenledi. Polisin elinden kaçan Çalımlı, takip sonucu Kağıthane İlçesi'ndeki Hasdal Mezarlığı'nda sıkıştırıldı.
Polis, mezarlıkta elinde tabanca ile sıkıştırılan Adem Çalımlı'yı yakalayabilmek için bu kez tedbirli davrandı. Olay yerine özel harekat polisleri çağrılırken, mezarlığın çevresinde de ilçe ekipleri önlem aldı. Alınan önlemlerin ardından mezarlıkta operasyon başlatıldı.
Saklandığı yerden polisleri gören Çalımlı yakalanacağını anlayınca intihar etmek istedi. Adem Çalımlı, elindeki tabancayla başına ateş etti. Ağır yaralanan Çalımlı, olay yerinde bekletilen ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Çalımlı'nın yakınları, operasyon sırasında olay yerine geldi. Mezarlığa girmek isteyen şahısları polis güçlükle durdurabildi. Yakınları Çalımlı'nın kaldırıldığı hastaneye de akın etti. Polis hastanede, arbede yaşanması ihtimaline karşı geniş güvenlik önlemleri aldı.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
(DA-Y)