Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Attar'ın Görele Ziyareti

Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Aygün Attar, Görele İlçe Kaymakamı Aykut Pekmez'i makamında ziyaret ederek fakülte inşaatı ile bilgiler aldı.

Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Attar'ın Görele Ziyareti
  Kaymakam Aykut Pekmez ve Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu birlikte daha sonra Giresun Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi binası inşaatına geçerek incelemelerde bulunan Rektör Vekili Prof . Dr . Aygün Attar , 8 bin metre kare inşaat alanından oluşan binanın yapılması için ellerinden gelen tüm imkanları kullanacaklarını söyledi . Rektör Vekili Prof . Dr . Aygün Attar , 2 yıl önce Görele halkının talepleri doğrultusunda İlçe Kaymakamlığı ile Belediye tarafından Giresun Üniversitesi Rektörlüğü ' ne fakülte açılması talebinde bulunulduğunu ve bunun üzerine Güzel Sanatlar Fakültesi ' nin açılmasına karar verdiklerini hatırlatarak " Öğretim görevlileri ve öğretim üyesi şu anda var . Türkiye çapında çok iyi bir müzisyen , Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı ' na vekalet ediyor . Güzel Sanatlar Fakültesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu olarak Milli Eğitim ' e ait binada geçici olarak hizmet veriyoruz . Uygulamalı bilimlerde öğrencilerimiz bir yıldır eğitim görüyorlar " dedi .
Yapımı devam eden fakülte binasının yüz ölçümü ve ebat olarak Giresun ' dan Trabzon ' a kadar ilçeler içersinde üniversitelerine ait en büyük okul binası olduğuna dikkat çeken Atar " Bu inşaat Görele ve Görele dışında yaşayan halkın yardımları ile yapılmaya çalışılıyor . Türkiye ' de ekonomik kriz nedeniyle bina inşaatı yavaş ilerliyor . Görüntü itibari ile bu binanın tamamlanması için daha çok yardımların yapılması gerekiyor . Giresun Üniversitesi ' nin şimdiye kadar uyguladığı prensibi olarak her ne kadar ilçelerde açılan okullarda taleplerin doğrultusunda fiziki mekanlarla ilgili kısımlarla ilçeler kendileri gerçekleştiriyor . Biz de üniversite olarak bölümlerin açılması öğretim üyeleri öğretim görevlileri atıyoruz . Bugün Görele ' de Kaymakamımız Aykut Pekmez , Belediye Başkanımız Ertuğrul Melikoğlu ve üniversitemizin genel sekreteri ile yapı işleri daire başkanıyla bir araya gelmemizin sebebi durum değerlendirmesi yaparak bir an önce verimli bir şekilde inşaatın hızlandırılması ve sonuçlandırılması noktasında bir beyin jimnastiği yaptık . İleriki bir tarih de bu konu ile ilgili daha kapsamlı bir toplantı Giresun Üniversitesi ' nde yapılacaktır . YÖK ve devlet planlama nezdinde yapılması gerekenlerin bir an önce yapılacaktır . Ben ümit ediyorum ki ve hiçte karamsar değilim üniversitemiz bundan önce nerde duruyorsa bundan sonraki aşamada da aynı noktada duracaktır . Fakülte binamızın bize yakışır bir şekilde sonuçlanması için işbirliği ile üzerimize düşen tüm görevleri hep beraber yaparak gerçekleştireceğiz " diye konuştu .