Almanya, cinnet saldırılarının önlenmesi için harekete geçiyor

Almanya'nın Baden-Württemberg eyalet hükümeti cinnet saldırılarını (Amoklauf) önlemeye yönelik bir dizi tedbiri kabul etti. Eyalet Bakanlar Kurulu, Kü

  Almanya ' nın Baden-Württemberg eyalet hükümeti cinnet saldırılarını ( Amoklauf ) önlemeye yönelik bir dizi tedbiri kabul etti . Eyalet Bakanlar Kurulu , Kültür , İçişleri , Adalet ve Sosyal İşler bakanlıklarının ortaklaşa sundukları önerileri onayladı . Alınacak tedbirlerle ilgili olarak ilk etapta 16 , 3 milyon Euro ' luk bir bütçenin ayrıldığı açıklandı .

Devlet Bakanı Helmut Rau , " Önerilerin önemli bir bölümü bu yıl içerisinde somutlaştırılacak . Ama biz şimdiden bunun mali altyapısını oluşturmak ve önemli kararlar almak istiyoruz . " dedi . İçişleri Bakanı Heribert Rech de polisin internette bilgisayar ağlarını ve veri taşıyıcılarını takip edip hızlıca değerlendirebilecek Bilgi ve İletişim Teknolojileri ( IT ) alanında 15 uzmana ihtiyaç duyduklarını söyledi .

Kültür Bakanı Prof . Dr . Marion Schick ise yeni düzenlemelerin önleyici tedbirleri önemli ölçüde güçlendireceğini ifade etti . Okul psikologlarının sayısının artırılmasının önemli bir adım olacağını söyleyen Schick , 2010 ' da 30 psikologun , 2011 ' de 50 ve 2012 Eylül ' üne kadar da 20 psikologun daha istihdam edileceğini açıkladı . Bunların yanında şiddeti önleme programları , medya eğitimiyle ilgili programların güçlendirilmesi , danışman öğretmen sayısının arttırılması gibi alanlarda da çalışmalar arttırılacak .

Eyalette geçtiğimiz yıl Winnenden ve Wendlingen kasabalarında meydana gelen ve 16 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaydan sonra konu ile ilgili çalışmalar başlatılmıştı .