Adilcevaz Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı Dayanışma Yemeğı

Adilcevaz Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı (ADEV) tarafından düzenlenen dayanışma yemeği Ankara'da yaşayan Adilcevazlı vatandaşları buluşturdu. Yemeğe katılan Adilcevazlı'lar doyasıya eğlendi.

Adilcevaz Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı Dayanışma Yemeğı
Ankara'da düzenlenen dayanışma yemeğine Ankara'da yaşayan Adilcevazlı'ların yanı sıra çevre il ve ilçelerden yoğun katılım oldu. Tarım Bakanlığı'na ait tesislerde düzenlenen geceye eski Bayındırlık ve İskan Bakanı, Bitlis Milletvekili Zeki Ergezen, Ağrı Milletvekili M.Hanifi Alır, Aydınlar Belediye Başkanı Bahattin Alageyik, Bitlis eski Milletvekili Halil İbrahim Oral, Adilcevaz Belediyesi Meclis Üyesi Alaattin Uluğ, daha önce Adilcevaz'da kaymakam olarak görev yapan Ankara Sincan Kaymakamı Ufuk Seçilmiş, çok sayıda iş adamı, bürokrat, sendika, siyasi parti temsilcileri ve misafirler katıldı.
Mazeretleri nedeniyle geceye katılamayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Kamu Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ve Cemal Taşar, Adilcevaz Kaymakamı Mustafa Çiftçi, Adilcevaz Belediye Başkanı Adnan Göksoy, Ebad Başkanı Şakir Tutçu, Gürcan Dağdaş, Ahmet Akbaba, Recai Karahan gibi isimler, gönderdikleri telgraf, mesaj ve telefonlarla kutlama dileklerini ilettiler.
Program Adilcevaz folklor grubunun gösterisiyle başladı.Gösteriyi büyük bir keyifle izleyen Adilcevazlı'lar folklor ekibini ayakta alkışladı. Gösterinin ardından konuşma yapan (ADEV) Başkanı Davut Day, misafirlere geceye katılımlarından dolayı teşekkür etti. Başkan Day bu dayanışma gecesinin Adilcevazlı'ların buluşması için önemli bir etkinlik olduğunu belirterek Adilcevazlı'lardan vakıf yerinin satın alınması için yardım beklediklerini söyledi. Day, "Bu binayı alacağım. Siz yardım etseniz de etmeseniz de bu bina alınacak ve Adilcevazlı'ların Ankara'da bir buluşma noktası olacak. Ben bu işe gönül vermişim ve bu işi tamamlayacağım" dedi.
Geceye katılan Bitlis Milletvekili Zeki Ergezen, böyle bir gece düzenledikleri için öncelikle (ADEV) yönetim kuruluna ve geceye katılan misafirlere teşekkür etti. Zeki Ergezen'e konuşmasının ardından (ADEV) Başkanı Davut Day tarafından plaket verildi.
Geceye katılan Adilcevazlı sanatçılar Bünyamin Babahan, Akın Yiğit, Numan Yiğit ve Evren Sevilmiş tarafından söylenen türküler ve oyun havaları eşliğinde halay çeken misafirler unutulmayan bir gece yaşadılar. Gecede yemeğin yanında misafirlere yörede dağ muzu diye adlandırılan uçkun ikram edildi. Gecede konuklar arasında yapılan çekilişle çeşitli hediyeler dağıtıldı. Programda vakıfa bağış için talepte bulunan Başkan Davut Day'ın bu isteğine Adilcevazlı Murat Doğanay'ın 50 bin lira bağışı damga vurdu. Ayrıca geceye katılan Adilcevazlı'ların da katkısıyla yüklü miktarda bağış toplandı. Yaklaşık 160 bin lira olan binanın bedeli için yaklaşık 80 bin lira programa katılan misafirler tarafından söz verildi.
Adilcevaz'lı sanatçı Ahmet Baydaroğlu da gecede sahne alarak yemeğe renk kattı. Türküleriyle geceyi renklendiren Baydaroğlu hemşerilerine takılmayı da ihmal etmedi. Geceye katılan eski ilçe kaymakamlarından Sincan Kaymakamı Ufuk Seçilmiş'e ve sanatçı Ahmet Baydaroğlu'na (ADEV) başkanı Davut Day tarafından plaket verildi. Dayanışma yemeği, Akın Yiğit tarafından seslendirilen parçaların ardından son buldu.