Cumhurbaşkanı Gül: 'Chp'deki Değişim Türk Siyaseti İçin Önemlidir'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak tebrik ettiğini belirterek, "CHP'deki genel başkan değişimi hem parti için hem de Türk siyaseti için önemlidir" dedi

  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , Cumhuriyet Halk Partisi ' nin ( CHP ) yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ' nu telefonla arayarak tebrik ettiğini belirterek , " CHP ' deki genel başkan değişimi hem parti için hem de Türk siyaseti için önemlidir " dedi .
Abdullah Gül , Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ' in daveti üzerine bu ülkeye gitti . Hareketinden önce Atatürk Havalimanı ' nda basın mensuplarına açıklama yapan Gül , Nazarbayev Türkiye ' ye geldiğinde stratejik işbirliği anlaşması imzalandıklarını hatırlatarak , " Siyasi konularda her bakımdan mükemmel devam ediyoruz " diye konuştu .
Gül , Türkistan ' daki Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi ' ni ziyaret edip , tıp fakültesinin tam teşekküllü hastanesinin açılışını yapacaklarını vurguladı . Türk Büyükelçiliği ' nin yeni yerinin de açılışını yapacaklarını kaydeden Gül , açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı . Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , CHP ' deki genel başkanlık seçimiyle ilgili bir soru üzerine , " Sayın Kılıçdaroğlu ' nu dün tebrik etmiştim . CHP ' deki genel başkan değişimi hem parti için hem de Türkiye siyaseti için önemlidir .
Başarılar dilerim " şeklinde konuştu .