Sandal Beldesi'nden 26 Mehmetçik Birliklerine Uğurlandı

Manisa'nın Kula ilçesine bağlı Sandal beldesinde 1990/2 tertip askere gidecek 26 genç, müzikli bir gecenin ardından birliklerine uğurlandılar.

Sandal Beldesi'nden 26 Mehmetçik Birliklerine Uğurlandı
  Sandal Belediyesi önünde düzenlenen uğurlama törenine Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner , Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Bayram Aktaş , Belediye Başkanı Saffet Dinçer , daire amirleri , askere gidecek gençler ile aileleri katıldı . Askerler adına bir konuşma yapan İbrahim Bacak , " Bizler nöbeti devralıyoruz , sizler burada rahat uyuyun . Biz bu vatanın evlatları olarak bayrağımıza ve vatanımıza göz diken düşmanlara karşı sizleri savunmaya gidiyoruz . Bizlerlerden duanızı eksik etmeyiniz . " dedi . Belediye Başkanı Saffet Dinçer , Türkiye Cumhuriyeti ' nin büyük savaşlar sonrası kurulduğunu hatırlatarak , " Bu savaşları kahraman askerlerimiz sayesinde kazandık . Askeri birliklerimize bugün yeni neferler gönderiyoruz . Vatan borcunu layıkıyla yerine getirip inşallah burunları bile kanamadan tekrar geri dönecekler ve ailelerine kavuşacaklar . " dedi . Kula Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Bayram Aktaş da , askere gidecek gençlere hayırlı yolculuklar diledi . Aktaş , " Bu ülkeyi yıpratmaya çalışanlar şunu iyi bilmelidirler ki , Türk insanı vatanı için her zaman canını vermeye hazırdır . " diye konuştu .
" Çocukluğumdan bu yana asker uğurlama törenleri benim için ayrı bir önem taşır . " diyen Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner de , " İster istemez burada bir hüzün var . Ama ailelerimiz çocuklarını askere gönderdiği için gurur duyuyor . Şunu da biliyoruz ki iki şey affedilemez . Biri vatana ihanet , diğeri ise dine ihanet . İnşallah bu hasret göz açıp kapayana kadar geçecek . " diye konuştu .
Konuşmaların ardından Mehmetçikler mahalli sanatçı Sami Dinç ' in söylediği parçalar eşliğinde gönüllerince eğlendiler . Hatıra fotoğrafı çektiren gençler daha sonra birliklerine uğurlandılar .