Mühendis adayları, sanayicilerle buluştu
Ege Üniversitesi (EÜ) Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü, geleneksel "Diploma projesi sergisi ve sanayici ile buluşma günü" düzenledi. Pr
Açılışta konuşan EÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof . Dr . Beno Kuryel , " Öğrencilerimiz bu okuldan mezun olduğunda bir formasyon kazanıp meslek sahibi oluyor . Akademik kadronun sizlere burada öğrettiği teorik bilgi . ileride iş dünyasında mesleğinizi yaparken size çok faydalı olacaktır . Sizler için , iş hayatına atıldığınızda teorik bilginizin yanına teknik bilgi ekleyebilmeniz için bu tür etkinlikler düzenleyerek , sanayiciler ve işadamları ile doğrudan bir ilişki kuruyoruz . Mezun olacak öğrencilerimizi kutluyor , iş hayatlarında başarılar diliyorum . " dedi .
EÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof . Dr . Süheyda Atalay da mezun olacak öğrenciler için EÜ ' den aldıkları eğitimi iş hayatında en iyi şekilde kullanmaları tavsiyesinde bulundu . Prof . Dr . Atalay , " 3 bin 500 ' den fazla mezunumuz sanayide ve kamu sektöründe çalışıyor , baktığınızda bu hiç azımsanamayacak bir rakam . Bu toplantı vesilesi ile sanayi ve akademi arasında oluşturduğumuz köprü ileişbirliği hedefliyoruz ve buradan mezun olacak öğrencilerimize iş hayatlarında mutlaka bir kapının açılacağını biliyoruz . İleride bütün öğrencilerimizi iyi yerlerde görmekten mutluluk duyacağız . " diye konuştu .
Ege Bölgesi Kimya Mühendisleri Odası 2 . Başkanı Dr . Erdinç İkizoğlu da şunları söyledi : " Kimya Mühendisleri Odası ( KMO ) hem akademisyenleri hem desanayicileri bir arada bulunduran bir kurum ve bugün olması gereken ideal ortamı biz KMO ' da kurduk . Mezun olacak öğrencilere bugün düşen pay ise üniversiteden aldığı bilgi birikimini değerlendirip , yenilik ve farklılık yapmak . Bunu kullandığınız zaman gerçektende iş adamlarından destek göreceğinizi düşünüyorum . Hepinize başarılar diliyorum . "
EÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof . Dr . Beno Kuryel , katılımından dolayı KMO 2 . Başkanı Dr . Erdinç İkizoğlu ' na çiçek sundu ve daha sonra öğrencilerin diploma projesi sergisi gezildi .
