Kars'ta hava muhalefeti nedeniyle kutlanamayan 19 Mayıs törenleri yapıldı

Kars'ta hava muhalefeti nedeniyle kutlanamayan 19 Mayıs Atatark'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri Atatürk Stadyumu'nda yapıldı. 19 Mayıs günün

  Kars ' ta hava muhalefeti nedeniyle kutlanamayan 19 Mayıs Atatark ' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri Atatürk Stadyumu ' nda yapıldı . 19 Mayıs gününden bu yana hava muhalefetine takılan törenler , sabah saatlerinde ilk önce Kapalıspor Salonu ' na , güneş yüzünü gösterince de yeniden Atatürk Stadyumu ' na alındı .

Vali Yardımcısı Turgut Gülen , Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mete Salt , Belediye Başkanvekili Cihangir Umurbeg ' in öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasından sonra saygı duruşunda bulunuldu , İstiklal marşı okundu .

Törende daha sonra Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş , günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı . Öğrencilerin Gençlik Marşı ' nı okumasının ardından toplu gösteriler başladı . Gösterilerin finali ve resmi geçit töreni ise aniden bastıran yağmur nedeniyle yapılamadı . Rüzgarın da etkisiyle öğrenciler bir yandan bayrakları korumaya çalıştı diğer yandan da ters dönen şemsiyeleri düzenlemeye çalıştı . Elektronik cihazların üzerine naylonlar çekilirken , törenleri izlemek üzere gelen vatandaşlar stadı terk etti .

Törenlere Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Abamüslüm Güven , daire amirleri , öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı .