Belediye Başkanı Ayanoğlu: Mardin'deki hoşgörü ortamı Mevlana'ya benziyor

Farklı kültürleri bünyesinde barındıran Mardin, turizm sezonunun açılmasıyla birlikte turist akınına uğradı. Her gün yerli ve yabancı onlarca otobüs k

  Farklı kültürleri bünyesinde barındıran Mardin , turizm sezonunun açılmasıyla birlikte turist akınına uğradı . Her gün yerli ve yabancı onlarca otobüs kafilesi kente geliyor . Yaşanan hareketlilik Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ' nun yüzünü güldürdü . Mardin ' i Mevlana ' ya benzeten Ayanoğlu , Mardin ' in artık Venedik ve Kudüs gibi turistlerin ilgisini çektiğini söyledi .

Mardin ' deki hoşgörünün dünyaya örnek nitelikte olduğunu belirten Ayanoğlu , " Burada ezan ve çan sesi birbirine karışıyor . Kimse kimsenin inancına karışmıyor . Bunu fark eden turistler , döndüklerinde yakın akraba ve dostlarına anlatıyor . Buraya gelen bir daha gelmek istiyor . Buradaki hoşgörü ortamı Mevlana ' ya benziyor . " dedi . Turistlerin tarihi ve kültürel mekânları gezerek , alış veriş yaptıklarını vurgulayan belediye başkanı Ayanoğlu , 7 bin yıllık tarihi ve mimari dokusuyla açık hava müzesi görünümde olan Mardin ' in , inanç ve kültür turizminin önemli merkezleri arasında yer aldığını kaydetti . Beşir Ayanoğlu , kentteki otellerde doluluk oranının yüzde yüzlere ulaştığını sözlerine ekledi .