Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kktc Cumhurbaşkanı Eroğlu İle Görüştü

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüştü

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kktc Cumhurbaşkanı Eroğlu İle Görüştü
  Başbakan Yardımcısı Bü ; lent Arınç ; , KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile gö ; rü ; ştü ; . Başbaşa gö ; rü ; şme ö ; ncesinde aç ; ıklama yapan taraflar , Tü ; rkiye ile KKTC ' nin işbirliği iç ; inde ç ; alışmalara devam edeceklerini vurguladı .
Başbakan Yardımcısı Bü ; lent Arınç ; , ' Eroğlu ' nun Cumhurbaşkanlığı yapacak olması Kuzey Kıbrıs ' taki Tü ; rk kardeşlerimiz iç ; in ç ; ok sevinilecek bir olaydır . Bu davayı başından beri bilen , bü ; yü ; k bir ö ; zveri ile bizzat bu mü ; cadelenin iç ; inden gelen ç ; ok değerli bir şahsiyet olarak sayı Eroğlu ' nu tanıyoruz . Hü ; kü ; metimizin ve Sayın Başbakanımızın sevgilerini iletmek iç ; in geldim . Yeni hü ; kü ; met kendi direktifleri ile kuruldu . Gü ; venoyu oylaması yapılacak ö ; nü ; mü ; zdeki hafta . Umarız ki gü ; ven oylaması başarılı olur ve hü ; kü ; met de
gö ; reve başlar . Bunun akabinde de Cumhurbaşkanımızın Tü ; rkiye ' ye ziyareti ve başbakanların karşılıklı ziyaretleri olacaktır . Ambargoların kaldırılması ve KKTC ' nin kendi ayakları ü ; stü ; nde durması iç ; in gereken takibi yapacağız . Mü ; zakere sü ; reci başlamıştı , umarız ki Tü ; rk halkının benimsediği ilkeler ç ; erç ; evesinde en azından bu yıl sonu itibarıyla bir gelişme olur ' dedi . KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise , ' Anavatan Tü ; rkiye ile birlikte yü ; rü ; ttü ; ğü ; mü ; z bir dava vardır . Kıbrıs davası ulusal davamızdır . Bu davanın da
mü ; zakere masasında en iyi şekilde halkımızın da onay vereceği bir anlaşma ile sonuç ; lanması iç ; in uğraşlarımızı sü ; rdü ; receğiz . Tü ; rkiye Cumhuriyeti hü ; kü ; meti ile de bu mü ; şterek davamızı en iyi şekilde savunmaya devam edeceğiz . Bu mü ; cadele silahla değil , anlaşmaya varma dü ; şü ; ncesi ile yapılan bir mü ; cadele olacaktır . Rum tarafı her şeyi reddederek uzlaşmazlığını sü ; rdü ; rmeye devam etmektedir . Umarız yıl sonuna kadar bir anlaşmaya varırız ' şeklinde konuştu .
Başbakan Yardımcısı Bü ; lent Arınç ; , Cumhurbaşkanı Eroğlu ' nun ardından Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer ve Başbakan İrsen Kü ; ç ; ü ; k ' le de gö ; rü ; şecek .