Manavgatlı gençler, 19 Mayıs Gençlik Bayramı'nda Edip Akbayram türküleriyle coştu

Manavgatlılar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Türk Halk Müziği sanatçısı Edip Akbayram'ın türküleriyle coştu.

Ünlü sanatçı Edi

Manavgatlılar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Türk Halk Müziği sanatçısı Edip Akbayram'ın türküleriyle coştu.

Ünlü sanatçı Edip Akbayram, 16. Manavgat Uluslararası Barış Suyu Kültür, Sanat, Turizm ve Gençlik Festivali etkinlikleri çerçevesinde Manavgat Stadyumu'nda konser verdi. 10 yıl aradan sonra ilk defa Manavgat'a geldiğini belirten Edip Akbayram, 40 yıllık sanat hayatı süresince Anadolu insanının acısını, neşesini, dertlerini, sevgisini ve aşklarını anlatan türküleri söylemeye özen gösterdiğini ifade etti.

Türkülerin bir milletin öz malı olduğunun altını çizen Akbayram, bir ülkenin Türkülerini yüreklerinde çağlayan yapanların kanun yapanlardan daha güçlü olduğunu söyledi. Akbayram, "Türküler, Anadolu insanının özmalıdır. Bizi biz yapan değerlerimizdir. Gün gelir gelmiş acımıza türkü yakmışız. Gün gelmiş sevdamıza türkü yakmışız. Türkülerimiz bizim milli benliğimizdir. Ana sütü gibi temiz ve durudur." diye konuştu.

Akbayram, şair Can Yücel'in Aşk Olsun Çocuk şiirini idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için okudu. Konserde dünyaca ünlü bağlama virtözü Yolcu Bilgiç, şelpe tekniğiyle Anadolu ezgileri ve Selda Bağcan'ın bombalı saldırıyla hayatını kaybeden gazeteci yazar Uğur Mumcu için yazdığı Uğurlar Olsun şarkısını seslendirdi. Yolcu Bilgiç, Uğurlar Olsun şarkısını seslendirirken göz yaşlarını tutamadı.

Akbayram, canlı sahne performansıyla Aşık Mahsun-i Şerif, Can Yücel, Ataol Behramoğlu, Nazım Hikmet, Oktay Rıfat, Vedat Türkali ve Ahmet Arif'in şiirleri yanısıra Gittin Gideli, Kuşlar, Bekle Bizi İstanbul, Merdo, Ben Ölürsem, Türküler Yanmaz, Aşk Olsun Sana Çocuk, Kibar Gelin, Metris, Gidenlerin Türküsü, Hasretinle Yandı Gönlüm, Değmen Benim Gamlı Yaslı Gönlüme, Garip, Aldırma Gönül, Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Mehmet Emmi ve Kükredi Çimenler isimli ezgileri seslendirdi.

Konser sonunda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP Antalya İl Başkanı Özen Ülgen ve eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Tonguç Edip Akbayram'a 4 buket çiçek ile 16. Manavgat Uluslararası Barış Suyu Kültür, Sanat, Turizm ve Gençlik Festivali anısına plaket takdim ettiler.

Öte yandan Manavgat Belediyesi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Manavgat Köprüsü üzerinde havai fişek atımı yapıldı.