Gençlerin Suça Yönelmelerine Badminton Engel Olacak
-GENÇLERİN SUÇA YÖNELMELERİNE BADMİNTON ENGEL OLACAK -GENÇLERİN SUÇ İŞLEMEKTEN ALIKONULMASI AMACIYLA, BADMİNTON FEDERASYONU, ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ
-GENÇLERİN SUÇA YÖNELMELERİNE BADMİNTON ENGEL OLACAK
-GENÇLERİN SUÇ İŞLEMEKTEN ALIKONULMASI AMACIYLA, BADMİNTON
FEDERASYONU, ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ VE YENİMAHALLE
KAYMAKAMLIĞI ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
ANKARA (A.A) - 20.05.2010 - Okullarda eğitim gören, sokaklarda yaşamaya zorlanan ve suça itilebilecek çocukların badminton sporuna kazandırılmasına yönelik, Badminton Federasyonu, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Yenimahalle Kaymakamlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki imza töreninde, badminton antrenörü eğitimini tamamlayan 31 emniyet mensubundan 9'una sertifikaları, Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Yenimahalle Kaymakamı Kenan Çiftçi ve Badminton Federasyonu Başkanı Murat Mekik tarafından verildi.
Ankara Emniyet Müdürü Özdemir, daha sonra Murat Mekik'e plaket verirken, Mekik de yanında getirdiği badminton malzemeleri ile milli takım formasını Özdemir'e hediye etti.
Orhan özdemir, suçu önleme konusunda kendilerinden desteklerini esirgemeyen Çiftçi ve Mekik ile emniyet personeline gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
'Her şey vatandaşlarımızın mutluluğunu sağlamak için' diyen Özdemir, 'Çocuklarımızın suça yönelmelerini engellemek, onları suçun içinden almak, işte gerçek polislik bu' dedi.
Yenimahalle Kaymakamı Kenan Çiftçi de Mevlana'nın 'Sen bütünüyle akıl fikir ve düşüncesin geri tarafınsa kemik ve damardan ibaret. Düşüncen gül ise sen gül bahçesisin' sözünü hatırlatarak, 'Sayın emniyet müdürümüzün gül düşüncesi Ankara'yı gülistana çevirdi' diye konuştu.
Badminton Federasyonu Başkanı Mekik de 2004 yılından bu yana Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün de aralarında bulunduğu çeşitli kurumlarla sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiklerini belirterek, Özdemir ve Çiftçi'ye teşekkür etti.
Badminton'un barışçıl bir spor olduğunu belirten Mekik, Avrupa'da 'aile sporu' olarak adlandırıldığını kaydetti.
Gençlerin suça yönelmeden alıkonulmasını amaçladıklarını anlatan Mekik, suç işlemiş olanların rehabilite edilmesine yönelik çalışmalarının da olduğunu ifade etti.
Türkiye'de 100 ceza evinde yaklaşık 2 bin mahkumun, badminton antrenörlüğü belgesine sahip 400 gardiyandan badminton eğitimi aldığını belirten Mekik, eğitim veren gardiyanların da bu şekilde elde ettikleri ders ücretleriyle aile bütçelerine katkıda bulunduğunu ifade etti.
Konuşmaların ardından Özdemir, Mekik ve Çiftçi işbirliği protokolünü imzaladı.
(TAM-SSG)
20.05.2010 15:36:40