Felçli Şampiyon Yüzücü Yardım Bekliyor

-FELÇLİ ŞAMPİYON YÜZÜCÜ YARDIM BEKLİYOR -GEÇİRDİĞİ KAZA SONUCU BELDEN AŞAĞISI FELÇ OLAN MİLLİ YÜZÜCÜ  MUSA BURAK ALTUN, MADDİ İMKANSIZLIKLAR NEDENİYLE

-FELÇLİ ŞAMPİYON YÜZÜCÜ YARDIM BEKLİYOR

-GEÇİRDİĞİ KAZA SONUCU BELDEN AŞAĞISI FELÇ OLAN MİLLİ YÜZÜCÜ 

MUSA BURAK ALTUN, MADDİ İMKANSIZLIKLAR NEDENİYLE ALMANYA'DA

YAPILMASI GEREKEN KÖK HÜCRE NAKLİNE GİDEMEDİ

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'A MEKTUP YAZAN ALTUN, MEMUR OLAN BABASININ,

TEDAVİ İÇİN BANKALARDAN YÜKSEK FAİZLE ÇEKTİĞİ BORÇLARININ

YENİDEN YAPILANDIRILMASINI İSTEDİ

(FOTOĞRAFLI)

ANTALYA (A.A) - 20.05.2010 - Geçirdiği motosiklet kazası sonucu belden aşağısı felç olan milli yüzücü Musa Burak Altun, maddi imkansızlıklar nedeniyle Almanya'da yapılması gereken kök hücre nakline gidemedi.

Antalya'da 2.5 yıl önce geçirdiği motosiklet kazası sonucu belden aşağısı tamamen felçli kalan Musa Burak Altun, tekerlekli sandalyeye mahkum olmasına rağmen tedavisinin ardından bir yıl önce havuzlara döndü. Kaza yaptığı ana kadar çeşitli yarışmalarda 12 kez şampiyon olan Altun, bu yıl Paralimpik yüzme milli takımına seçildi. Altun, 2012 yılında İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenecek Paralimpik Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Milli sporcu Altun, yaptıkları araştırmada omurilik felçlilerin dokunma duyusunu artıran, büyük tuvaletini hissetmesini sağlayan bir yöntem olduğunu öğrendiklerini, bacaktan alınan kan hücrelerinin omuriliğe nakledildiğini belirterek, şunları söyledi:

'Ameliyat ortalama 35 bin Avro'ya mal olacak. Ailem sigortanın sağlayacağı tazminatı kök hücre naklim için kullanacak. Ancak ailem sağlık harcamalarımı karşılamak için birden çok bankadan ferdi kredi aldı. Babamın yüksek faizle aldığı kredi borçları yüzünden tedavi için Almanya'ya gidemedik. Borçlar yeniden yapılandırılırsa ailem biraz daha rahat edecek ve ben de tedavi için Almanya'ya gidebileceğim.'

-BAŞBAKAN'A MEKTUP-

Şampiyon yüzücü Musa Burak Altun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazarak geçirdiği trafik kazası ardından felç olduğunu ve yaşadıklarını anlattı. Altun, Başbakan Erdoğan'dan, memur olan babasının tedavi için bankalardan yüksek faizle çektiği borçlarının yeniden yapılandırılmasını istedi.

(DE-ŞEN-SS)

20.05.2010 10:46:43