Başkan Alıcık; 'Nazilli En Az 100 Yıl Su Sorunu Yaşamayacak'

Nazilli Belediyesi ile Devlet Su İşleri (DSİ) arasında imzalanan protokol ile ilçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Dandalaz Çayı Karacasu Barajı'ndan içme, kullanma ve endüstri suyu taşınacak.

Başkan Alıcık; 'Nazilli En Az 100 Yıl Su Sorunu Yaşamayacak'
Yeni Belediyeler Kanununun 100 bini aşkın belediyelere verdiği haktan yararlanan Nazilli Belediyesi kanunun 11/c maddesinden yararlanarak meclis kararı ile Aslanlı, İsabeyli Belediyeleri ile Ocaklı, Sevindikli, Güzelköy, Durasıllı, Dallıca, Bozurt köylerini belediye sınırları içine almıştı. Nüfus artışından kaynaklanan ileride meydana gelebilecek su sıkıntısı yaşamamak için DSİ Genel Müdürlüğünden Karacasu'da yapılan Dandalaz barajından 2010 yılı Ocak ayında su alma müracaatında bulunmuştu. DSİ Genel Müdürlüğü Pamukören, Yamalak, Horsunlu Belediyelerinin de içinde bulunduğu proje kapsamında içme ve kullanma suyu temini ile ilgili olarak bir protokol imzalandı.
Baraj ile Nazilli arasındaki 400 metre kot farkı ile suyu Nazilli'ye getirmekte enerji ihtiyacının da olmayacağını ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; "Protokol kapsamında ham su ve arıtılmış su ana isale hatları, arıtma tesisleri, pompa istasyonları, terfi hatları, ana depolar ve benzeri işlere ait inşaatlar DSİ tarafından yapılacak ve müşterek tesis maliyetleri belediyelere verilecek su oranları dahilinde DSİ'ye tarafımızdan ödenecek. Yaptığımız bu protokol ile ilçemizin 100 yıl gibi bir zaman içerisinde su sorunu yaşamayacağını da garanti altına almış olduk. 17.5 milyon metreküp sulama ve içme suyu kapasiteli baraj suyunun aynı zamanda çevre ilçe ve köylerde de sulama ile ilgili sorunlarına çözüm getirmiş olacaktır. Nazillimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.