TBMM Başkanı Şahin ile Kamer Genç arasında 'usul' tartışması

TBMM Genel Kurulu'nda, Anayasa değişikliğine ilişkin 2. turda, teklifin 5. maddesinin gizli oylamasına başlandı. 4. maddeye kadar sakin bir havada geç

TBMM Genel Kurulu'nda, Anayasa değişikliğine ilişkin 2. turda, teklifin 5. maddesinin gizli oylamasına başlandı. 4. maddeye kadar sakin bir havada geçen TBMM Genel Kurulu'nda Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in salona girmesi ile tansiyon yükseldi.

Genç, maddeye geçilmeden önce oturumu yöneten TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e usul hatası yaptığı gerekçesiyle itiraz etti. Genç, verilen bütün önergeleri okuyup daha sonra gündeme 7 maddeyi alması gerektiğini ileri sürdü.

Bunun üzerine Şahin, Genç'e, "Sizin bu şekilde itiraz etmenizin hiçbir anlamı yok. Siz geçmişte iki dönem oturumu yönetmiş tecrübeli bir siyasetçisiniz. Geçmişte bu şekilde uygulama yaptığınızı ortaya çıkartırsam utanacaksınız." dedi.

Bu uyarıyı dinlemeyen Genç, başkanlık kürsüsüne kadar giderek, yüksek sesle Şahin'e yaptığının yanlış olduğu yönünde ısrar etti.

Bu duruma sinirlenen Şahin, "Siz Meclis Başkanı ile böyle konuşamazsınız." diye uyardı.

Bu sırada komisyon sırasında bulunan Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, oturduğu yerden kalkarak Genç'e, "Meclis Başkanı ile nasıl konuşursun böyle? Otur yerine!" diye tepki gösterdi.

Ortalığın gerilmesi üzerine TBMM Başkanı Şahin, Meclis İdare Amirlerini göreve davet etti. Genç'in yanına gelen Meclis İdare Amiri Hüsrev Kutlu, Genç'i yerine oturması için uyardı. Ancak Genç, Hüsrev ile de bir süre tartıştı.

Genç, daha sonra yerine geçinde durum sakinleşti.