Gaziantep'te İkinci El Oto Pazarında Araç Çok Alışveriş Yok

Gaziantep'te ikinci el oto satıcılığı yapan esnaf, araç ve insanın çok olduğunu ancak alışverişin pek olmadığını söyledi.

Gaziantep'te İkinci El Oto Pazarında Araç Çok Alışveriş Yok
Arkadaşına araba almak için ikinci el oto pazarına geldiğini söyleyen, Bilal Yiğit, "Buraya gelince ilginç bir durumla karşılaştık. Alıcılar ile satıcılar bir türlü orta yolu bulamıyorlar. Alıcı tam alıcı değil satıcı da tam satıcı değil. Bu sebepten dolayı ikinci el oto pazarında hareketlilik yok denecek kadar az" dedi.
İnsanların arabalara bakmaya geldiklerini fakat alım satımın olmadığını belirten Yiğit, "Sonuç olarak satıcı arkadaşlarımız araçlarını satmak için gerekli gayreti göstermiyorlar. Aynı model araçlar arasında 1-2 Milyar fiyat farkı var. Araç satıcılarından araçlarının gerçek fiyatlarını üzerlerine yazmalarını istiyoruz" diye konuştu.
Bir buçuk aydır aracını satmak için ikinci el oto pazarına geldiğini kaydeden, Süleyman Güneş isimli vatandaş da, ikinci el oto pazarında alt yapı sorunun olduğunu ifade ederek, "Burada müşterilerin ve satıcıların oluşturduğu kalabalıktan dolayı ve yer yetersizliği nedeniyle sıkışıklık oluyor. Buna bir düzen istiyoruz. Gelen araçlar orta yerde duruyor" şeklinde konuştu.
Piyasanın pek canlı olmadığını ve kinci el arabaların pahalı gibi durduğunu ifade eden Güneş, "Araçların üzerine değerlerinin üzerinde fiyat yazılıyor. Müşteriler de bu yüzden çekimser kalıyor. Kuru kalabalık var. İnsan ve araba çok ama alışveriş yok" dedi.