Başkent'teki 19 Mayıs kutlamaları Anıtkabir'den başladı

Başkent'te devlet erkanı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına Anıtkabir'den başladı. Kutlamalar çerçevesinde Cumhurbaşkan

  Başkent ' te devlet erkanı , 19 Mayıs Atatürk ' ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına Anıtkabir ' den başladı . Kutlamalar çerçevesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve beraberindeki heyet ilk olarak Anıtkabir ' i ziyaret etti .

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , Atatürk ' ün mozolesine çelenk koydu . Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu . Gül daha sonra Anıtkabir Özel Defteri ' ni imzaladı .

Anıtkabir ' deki törene Cumhurbaşkanı Gül , TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç , Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ , CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen , Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker , Danıştay Başkanı Mustafa Birden , Sayıştay Başkanı Recai Akyel , MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli , Bakanlar Kurulu üyeleri , Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Prof . Dr . Yusuf Ziya Özcan , Ankara Valisi Kemal Önal , Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek , kuvvet komutanları katıldı .