MHP İl Başkanı Yılmaz: 19 Mayıs 1919'da başlayan süreç yüksek inancın ifadesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, 19 Mayıs 1919'da başlayan sürecin, umutsuzluk ve yılgınlık içindeki mill

  Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP ) Afyonkarahisar İl Başkanı Kemalettin Yılmaz , 19 Mayıs 1919 ' da başlayan sürecin , umutsuzluk ve yılgınlık içindeki millet varlığına olan yüksek inancın ifadesi olduğunu söyledi .

MHP İl Başkanı Yılmaz , 19 Mayıs Atatürk ' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı .

Yılmaz mesajında , 19 Mayıs 1919 ' da başlayan sürecin ilham alınması gereken bir mücadele yöntemi olarak Türk milletinin önünü aydınlattığını bildirdi .

En az dün kadar bugün de lazım olan aynı ruh ve şuurun gençliğe kazandırılmasının milli gelecek açısından çok önemli olduğunun altını çizen Yılmaz , " Gençlik , yeni fikirler , aydınlık düşünceler , taze güç ve dinamik bir kuvvet olarak milletimizin heyecan enerji ve umudunu ifade etmektedir . Ancak geçmişi ile bağlarını koparan dilini tarihini kültürünü ve çağı yeterince benimsememiş bir gençliğin milletimizin geleceğine bir katkı sağlaması mümkün değildir . Yüreği millet sevgisi ile dolu erdemli insanlığa ülkesine ailesine ve kendisine karşı sorumluluklarının bilincinde olan ve yüksek idealleri hedeflemiş gençliği yetiştirmeliyiz . " dedi .

Yılmaz şunları kaydetti : " Vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna kurtuluş mücadelesinin başladığı bu çok anlamlı günün yıl dönümünde büyük Türk milletinin ve geleceğimizin teminatı gençlerimizin bayramını kutluyorum . Bu eserin mimarı Mustafa Kemal Atatürk ' ü , silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi şükran , minnet ve rahmetle anıyorum . "