Mahsur kalan işçilerin kurtarılmasını bekleyen yakınları gözyaşlarıyla dua ediyor

Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü madenindeki patlama sonucu 540 metre derinlikteki ocakta mahsur kalan 30 işçiyi kurta

Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü madenindeki patlama sonucu 540 metre derinlikteki ocakta mahsur kalan 30 işçiyi kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor.

Yeni Kuyu mevkiinde eksi 540 kotunda meydana gelen grizu patlaması sonucu mahsur kalan işçilerin kurtarma çalışmalarını işçi yakınları gözyaşları ve dua ederek bekliyor. Ocağın başında yaklaşık 20 saat boyunca oğlunun kurtarılması bekleyen acılı anne Ayşe Aklin hem oğlu hem de damadının kurtarılması için dua ediyor. Ayşe Aklin grizu patlaması sonucu ocakta mahsur kalan damadı Ahmet Karabektaşoğlu (27), oğlu Erdem Alkin (23) ve yeğeni Âdem Şengel'in sağ olarak kurtarılması için gözyaşı döküyor.

Anne Aklin, "Oğluma 'ocağa çalışmaya gitme, ben sana süt satarak bakarım' dedim. Ama işe girdi. Damadım, Ahmetim anasız babasız yavrum. Sen oğlumdan da iyiydin. Allah'ım ne olur onlara yardım et. " diye ağıt yaktı.

Grizu patlamasında maden ocağında mahsur kalan işçilerden Ahmet Karabektaşoğlu'nun eşi Gülşen Karabektaşoğlu 6 yaşındaki çocuğu Ebrar ile birlikte umutla beklemeye devam ediyor. Gülşen Bektaşoğlu, ''Eşim bundan 1 ay önce bayılma tehlikesi geçirdi gazdan zehirlendi. Kirada olduğumuz için işi bırakamadı. Eşim imkânsızlıktan dolayı maden ocağında çalışmaya başlamıştı.'' dedi.