Veliler 'çocuk psikolojisi'nden sınava tabi tutuldu

Erzurum'da Aziziye Eğitim Kurumları çocuğu ilköğretime yeni başlayacak velileri çocuk psikolojisinden sınava tabi tuttu. Normal deneme sınavlarındaki

  Erzurum ' da Aziziye Eğitim Kurumları çocuğu ilköğretime yeni başlayacak velileri çocuk psikolojisinden sınava tabi tuttu . Normal deneme sınavlarındaki gibi optik formları dolduran velilerden dereceye girenler altınla ödüllendirildi .

Her sınav yapıldığında ' öğrenciler içerde , veliler dışarıda ter döktü ' sözü bu kez tersine döndü . Bilim olimpiyatlarında birçok başarıya imza atan Özel Aziziye Koleji İlköğretim Bölümü bu kez öğrencileri değil velileri sınava tabi tuttu . Şartları ve takvimi günler öncesinden belirlenen sınava çocuğu anasınıfı düzeyinde olup ilköğretime başlayacak veliler girdi . Çocuğu Aziziye Koleji ' nde eğitim gören veya görmeyen herkesin katılabildiği sınavda veliler , çocuk psikolojisi alanında en çok satanlar arasında bulunan ' Okul Evde Başlar ' kitabından sınav oldu . Önceden temin edilen kitabı okuyan veliler sabah saatlerinde sınava alındı . Kalemlerini unutan bazı velilerin kalem arama telaşına girdiği gözlenirken bazı velilerin ise heyecanlı olduğu gözlendi . Normal deneme sınavlarındaki gibi optik formları dolduran veliler , imtihan kuralları hakkında önceden uyarıldı .

Aziziye Koleji İlköğretim Müdürü Ahmet Er , soruların içeriğinin fazla televizyon seyreden , kardeşine hırçın davranan , okula gitmek istemeyen çocuklara karşı nasıl davranılması gerektiğine yönelik sorulardan oluştuğunu söyledi . Soruların cevaplarının velilerin okuduğu kitapta yer aldığını belirten Er , sınava giren velilerin kitap okuyarak aslında çocuklarına faydası olacağını söyledi . Kitapta velilerin çocuklarına karşı hangi davranışlarda bulunmasının doğru olacağı bilgisinin bulunduğunu ifade eden Er , sınavın içeriği ve amacıyla ilgili şunları söyledi : " Anasınıfında öğrencisi olan veya dışarıdan bu sınava girmek isteyen velilere Uzman Psikolog Dr . Fatih Kalkınç ' ın ' Okul Evde Başlar ' kitabından sınav yapıyoruz . Bu kitap tamamen birinci sınıfa öğrencisini hazırlamak isteyen veliye yol gösterici mahiyettedir . Anasınıfı velilerinin bu kitabı okumasını önemsiyoruz . Bu sınav ve kitap sayesinde çocuklar ilköğretim birinci sınıfa hazır bir şekilde velilerinin desteğini almış olarak başlamış olacak . Sınav yaparak hem yarışma havası oluşsun hem de velilere teşvik olsun istedik . Dereceye giren ilk 3 veliye çeyrek altın diğer 4 , 5 , 6 , 7 ve 8 . olanlara gram altın takdim edeceğiz . "

Sınavda dereceye giren velilerin isimleri şöyle : 1 . Hatice Elik , 2 . Hatice Sünger , 3 . Filiz Erhan , 4 . Emine Sarmalı , 5 . Dilara Pınar Saatcioğlu , 6 . Betül Aras , 7 . Cevahir Şengül , 8 . Esra Meral .