Ülkem Koleji Minikleri Fidan Dikimini Öğrendiler

ODTÜ Ülkem Koleji Anasınıfı ve ilköğretim öğrencileri okulun uygulama bahçesinde fidan dikimini öğrendiler.

Ülkem Koleji Minikleri Fidan Dikimini Öğrendiler
  Okulun anasınıfı ve 1 . sınıftan 8 . sınıfa kadar olan bütün öğrencileri , okulun eko okul çalışmaları kapsamında uygulama bahçesinde domates , biber , patlıcan fideleri ektiler . Her sınıf kendilerine ait olan alanlara fide ekimi gerçekleştirdi . Bu çalışma ile öğrencilere doğa sevgisi ve kendi ürünlerini yetiştirerek görmeleri amaçlandı . Öğrencilerin ektikleri fidelerin büyüme aşamalarını takip ederek gelişim evrelerini gözlemleyecekleri belirtildi .
Çevre Kulübü ve Fen ve Tek . Öğretmeni Esra Cinbiş , " Öğrencilerimiz bu çalışma ile çevre , çevreyi koruyabilme , yaşam için yararlarını öğrendiler . Bu uygulamada anlatmak ve öğrencilerimize yaparak , yaşayarak öğrenme amaçlandı . Hem fidan ekimini , hem de korunmasını yaşayarak öğrendiler . Büyük bir zevk aldılar . İçlerinde doğaya karşı olan sevgileri heyecanları doğayı koruma istekleri bizleri mutlu etti . En büyük amacımız öğrencilerimize küçük yaşta çevre bilincini aşılamak ve çevreyi korumayı öğretmektir " dedi .
TARZAN ' I TANIDILAR
Manisa Birlik Başkanı Mustafa Pala ODTÜ Ülkem Kolej ' inde öğrencilerle bir araya geldi . " Manisamız ve Manisa Tarzanı " sunumunu hazırlayan Mustafa Pala , öğrencilere çevre ve doğa sevgisini öğreten sunumda , öğrenciler ismi Manisa ile özdeşleşen Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi ' nin hayatı , çevreye ve ağaca olan ilgisi , yaşantısı hakkında bilgiler aldılar . Manisa Tarzanı ' nın doğa ve ağaç sevgisinin simgesi , çevreciliğin önderi olduğunu , kent sevgisiyle , kent adına çalıştığını öğrendiler . Onun hakkında yapılan yorumları izlediler .