Kayserispor'un tek tesellisi gol kralı çıkarmak oldu

Kayserispor, Süper Lig'in sona ermesiyle birlikte hedefine ulaşmakta yaşadığı sıkıntılar yüzünden ligi 8. Sırada tamamladı. Taraftarını hayal kırıklığ

  Kayserispor , Süper Lig ' in sona ermesiyle birlikte hedefine ulaşmakta yaşadığı sıkıntılar yüzünden ligi 8 . Sırada tamamladı . Taraftarını hayal kırıklığına uğratan Kayserispor ' un tek tesellisi ise ligi de gol kralını çıkarmak oldu . Aziza Makukula , attığı 21 golle ligde gol kralı oldu .

Kayserispor , bu sezon taraftarına büyük heyecanlardan birisi olan lig liderliğini iki haftada olsa yaşatırken , liderlik sonrasındaki haftalarda yaşanan düşüşle de taraftarın beklentisine cevap veremedi . Avrupa kupalarından herhangi birini de katılamayacak olan sarı-kırmızılı ekip , gelecek sezon hayal kırıklığı yaşamama adına çalışmalara şimdiden başlardı .

Kayserispor ligin ilk yarısında kulüp tarihinde ilkleri başararak zirve yarışında etkili olan takımlar arasında idi . Kayserispor ' un aldığı seri galibiyetler sonrasında ligin 15 . Haftasında 31 puanla lig lideri oldu . Bu liderlik Kayserispor ' un kulüp tarihindeki ilk başarısı ve ilk kez liderlik koltuğuna oturmasıydı . 16 . hafta deplasmanda İstanbul B . B . mağlup eden sarı-kırmızılı ekip 34 puanla lig liderliğini sürdürdü . Kayserispor , ligin ilk yarısındaki son hafta maçını kazanarak ligin ilk yarısının lideri olmak ve ikinci yarı hazırlıklarını lider olarak yapmak istiyordu . Ancak kendi sahasında Antalyaspor ' ua karşı mağlup olan sarı-kırmızılı takım , lig liderliğinden olurken ilk yarıyı 34 . puanla 4 . sırada tamamladı . Kayserispor , 17 maçta 10 galibiyet , 4 beraberlik , 3 mağlubiyet aldı . 28 gol attı kalesinde 13 gol gördü .

Ligin ikinci yarısı için daha büyük düşünen Kayserispor , devre arasanı da yaşadığı şanssızlıklar nedeniyle sorunlar yaşamaya başladı . Önce adı şike iddialarına karışan Bilal Aziz şoku yaşandı ve kulüp , bu oyuncuyu yargılama sonucu kendisini aklayana kadar kadro dışı bıraktı . Hemen ardından ikinci şok yaşanan kulüpte , defansın sigortası denebilecek Ali Turan ' ın Galatasaray ile kulübünden habersiz anlaşması oldu . Kulüp , sözleşmesi yılsonuna kadar devam Ali Turan ' ın Galatasaray ile anlaşma yapmasını doğru bulmadı ve bu futbolcusuna da kadro dışı bıraktı .

Sezonun ilk haftalarında sakatlanan Toledo nedeniyle defansta yaşanan sıkıntılar iyice gün yüzüne çıkmaya başladı . Ligin ilk yarısında 17 maçta 28 gol atıp kalesinde 13 gol gören sarı kırmızılı ekip , ikinci yarıda defanstaki eksiklikler nedeniyle kalesinde 24 gol gördü . İkinci yarı atılan gol sayısı ise 17 oldu . Takımda önemli oyuncuların sakatlanması ve birkaç hafta takımda yer almaması ise alınan mağlubiyetlerde etkili oldu . Teknik heyet , bazı haftalar , sakat ve eksik oyuncular nedeniyle farklı mevkilerdeki oyuncularını takım kadrosunda kendi mevkileri dışındaki alanlarda oynatmak zorunda kaldı . Ligin sonu yaklaştıkça ilk 5 takım sıralamasından uzaklaşan Kayserispor , Avrupa kupalarından birine katılma adına yaptığı çabalarda yeterli olmadı . Sarı-kırmızılı ekip , 34 maçta 14 galibiyet , 9 beraberlik , 11 mağlubiyet alırken 45 gol attı ve kalesinde 37 gol gördü . 51 puan toplayarak 8 . sırada ligi tamamladı . Geçen sezon ise 50 puan toplayan Kayserispor , ligi 7 . sırada bitirmişti .

MAKUKULA TÜRKİYE ' DE GOL KRALI OLAN 5 . YABANCI OYUNCU

Kayserispor , Gökhan Ünal ' dan sonra Süper Lig ' de ikinci kez gol kralını çıkaran takım oldu . 21 gol atan Aziza Makukula , Türkiye ' de gol kralı olan 5 . yabancı futbolcu oldu .

Türkiye futbol liginde gol kralı olan ilk yabancı oyuncu Tarik Hoçic ' ti . Galatasaraylı oyuncu 1983-1984 sezonunda 16 gol attı . İkinci yabancı oyuncu ise Trabzonsporlu ve şuan Kayserispor ' un teknik direktör olarak prensipte anlaştığı Şota Anveladze . Şota , Trabzonspor formasıyla 1995-1996 sezonunda 25 gol attı .

2006-2007 sezonunda ise gol kralı attığı 19 gol ile Fenerbahçeli oyuncu Alex oldu . Geçen sezon ise Galatasaraylı oyuncu Milan Baros , 20 golle ligin gol kralı olmuştu . Bu sezon ise ilk kez Türkiye ' de futbol oynayan Kayserispor ' un gol makinesi Aziza Makukula oldu . Makukula 21 gol attı . Kayserispor , Makukula ' nın bu başarısıyla ligdeki tek başarı tesellisi oldu .