Kardeş Okulun Kardeşlik Ziyareti

İstanbul Eyüp'te bulunan Tantavi İlköğretim Okulu öğrencileri, iki yıldır kardeş okul olarak kabul ettikleri Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde bulunan Çatalağaç İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek kardeşlik duygularını perçinlediler

İstanbul Eyüp'te bulunan Tantavi İlköğretim Okulu öğrencileri, iki yıldır kardeş okul olarak kabul ettikleri Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde bulunan Çatalağaç İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek kardeşlik duygularını perçinlediler.
Ziyaret öncesinde Tantavi İlköğretim Okulu idarecileri ve öğrencileri için karşılama töreni düzenlenirken törene İlçe Kaymakamı Bünyamin Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Özduman, öğrenci velileri ve köylüler katıldı. Kardeş okullarını ziyaret etmek için köye gelen Tantavi İlköğretim Okulu heyeti, köy halkı ve öğrencilerle törenin ardından kahvaltı yaptı.
Çatalağaç köyü muhtarı Mehmet Çakmak, misafirlere hoş geldiniz diyerek, misafir ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.
Kardeş okullarının kendilerini sevindirdiğini dile getiren Okul Müdürü Ünal Özdemir ise, "Tantavi İlköğretim Okulu yönetici, öğretmen ve temsilcileri bizim için sadece kağıt üzerinde değil, bu ziyaretle gerçekten kardeş oldular. Ülkemizin ve eğitim camiasının yapmacıktan ve sanallıktan uzak, gerçekçi, candan dostluk ve kardeşliğe ihtiyacı olduğu bugünlerde bu tür etkinliklere ve kardeşliğe çokça ihtiyacımız var" dedi.
Öte yandan, kardeş okullarını ziyaret eden Tantavi İlköğretim Okulu idarecileri ve öğrencileri, daha sonra Gölbaşı doğa parkını gezdiler. Gezinin ardından misafir heyet için Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi'nde halk oyunları gösterisi ve usta öğreticilerin canlı müzik dinletisinin yer aldığı bir program düzenlendi.
Ayrıca programların ardından Atatürk Barajı'nı gezen heyet daha sonra Adıyaman Merkez'de bulunan tarihi yerleri gezdi. Kardeş okullar, kardeşlik ziyaretlerinin ardından birbirlerine plaket sundu.