Boydak: Büyümek istiyorsanız yeni ortaklıklar yapın

Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, Türkiye'de unutulmaya başlanan ortaklık kültürünün yeniden yaşatılması gerektiğini söyledi.

Boydak Holding CEO'

Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, Türkiye'de unutulmaya başlanan ortaklık kültürünün yeniden yaşatılması gerektiğini söyledi.

Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, Fethiye İş Adamları Derneği (FETİAD) ve Türkiye Finans Katılım Bankası'nın ortaklaşa organize ettiği toplantıya katıldı. Şehit Fethibey İlköğretim Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen 'Başarı Öyküsü' konulu konferansı, ilçedeki küçük ve orta ölçekli işletme sahipleri yanı sıra oda başkanları ve yerel yöneticiler dinledi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan FETİAD Başkanı Mustafa Gökçöl, 15 Haziran'da yapılacak TUSKON Dünya Ticaret Köprüsü hakkında bilgiler verdi. Programa 2 bin yabancı işadamının katılacağını duyuran Gökçöl, Fethiyeli işadamı ve yatırımcıların bu organizasyona katılmalarını istedi.

Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak ise konuşmasında işletme yöneticilerine ümitsizliğe kapılmamalarını söyledi. Ekonomide ümitsizliğe yer olmadığını vurgulayan Boydak, KOBİ'ler açısından oluşabilecek fırsatların değerlendirilmesi ve birleşerek rekabet gücünün artırılması gerektiğini kaydetti. Ekonomilerde 'küçük olsun benim olsun' devrinin kapandığını ifade eden Boydak, ekonomik kuruluşların mutlaka büyük ortaklıklar oluşturarak, rekabet güçlerini artırmaları gerektiğini dile getirdi. Başarının sırrının kurumsallaşmadan ve ortaklık kültürünün geliştirilmesinden geçtiğini söyleyen Memduh Boydak, özellikle Türkiye'de ortaklık kültürünün çok zayıf kaldığını belirtti. Boydak şunları söyledi: "Ülkemizde ne yazık ki bu kültür çok fazla gelişmemişti. Dünya ise sürekli değişiyor ve gelişiyor. Şu anda küreselleşmeden bahsediliyor. Türkiye'de şirketler küresel değil yöresel kalıyor. Hakim olan 'Küçük olsun, benim olsun' anlayışı şirketlerin zaman içersinde eriyip gitmesine neden oluyor. Ne yazık ki ülkemizde 3. ve 4. kuşağa geçen şirket sayısı parmakla sayılacak kadar azdır."

Konferans sonunda Boydak, katılımcıların sorularını cevapladı. FETİAD Başkanı Mustafa Gökçöl, Boydak'a bir plaket verdi.