Ahmet Türk'ün Cezalandırılması Talebine Takipsizlik Kararı

Kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'ün burnunu kıran İsmail Çelik'in avukatı B

Kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'ün burnunu kıran İsmail Çelik'in avukatı B.Serkan Karaduman, Ahmet Türk, Sırrı Sakık, Osman Baydemir, Selahattin Demirtaş ve İsmail Çelik'e yumruk atan beyaz saçlı bir kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Savcı, Ahmet Türk hakkında takipsizlik kararı verdi.
Ahmet Türk'e saldıran İsmail Çelik'in avukatı Samsun Barosu avukatlarından B.Serkan Karaduman, 27 gün önce Sırrı Sakık, Osman Baydemir ve Selahattin Demirtaş'ı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçlarından, Sırrı Sakık'ı Samsun Adliyesi önündeki tehditlerinden dolayı, "kamu görevlisini tehdit, kamu görevlisine hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme, yargı görevini yapanı etkileme" suçlarından, Ahmet Türk'ü hakkında da "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme, yargı görevini yapanı etkileme"
suçlarından cezalandırılmaları için Samsun Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe vererek suç duyurusunda bulunmuştu. Av. Karaduman ayrıca, Ahmet Türk'e yumruk atan İsmail Çelik'e yumruk atarak yaralanmasına neden olan bir kişinin de görüntü kayıtlarından tespit edilip cezalandırılmasını talep etmişti. Savcı Mehmet Salim Nebioğlu, Ahmet Türk'ün Samsun Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasındaki sözlerin eleştiri kapsamında kaldığı ve herhangi bir şekilde Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 216/1. maddesindeki
belirtilen halkı kin ve düşmanlığı tahrik ile aşağılamak suçunun yasal unsuru oluşmadığını, böylece şüpheliye isnat edilen suçtan kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Savcı Çınar Say ise olay sonrası İsmail Çelik'i yumruklayan beyaz saçlı kişinin CD kayıtları incelendiğinde tespit edilemediğini, olay sırasında arbede oluştuğu, olay sırasında İsmail Çelik'e kasten yaralanmasının söz konusu olmadığı, olay sırasında Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı önlemek için çevrede bulunanların meşru savunma sınırları
içerisinde şahsı uzaklaştırdıkları tespitine vararak, yeterli delil olmadığından kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.
Av. B.Serkan Karaduman yaptığı açıklamada, her iki ayrı savcının verdiği takipsizlik kararlarına itirazda bulunacağını söyledi.