İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Bahar Kupası Yelken Yarışları tamamlandı

İstanbul, hafta sonu Kalamış Koyu'nda gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Bahar Kupası Yelken Yarışlarına sahne oldu.

İstanbul

İstanbul, hafta sonu Kalamış Koyu'nda gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Bahar Kupası Yelken Yarışlarına sahne oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.'nin düzenlediği yarış İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün düzenlediği, İstanbul Büyükşehir Belediye Spor AŞ. ev sahipliğinde ve İstanbul Yelken Kulübü işbirliği ile organize edilen yarışlara 6 sınıfta 100'ün üzerinde yelken katıldı.

Sporculara ödülleri İstanbul Yelken Kulübü Lokali'nde düzenlenen törenle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı, Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin ve İstanbul Yelken Kulübü Başkanı Seyhun Binzet ve Commodor'u Mümtaz Üner tarafından takdim edildi.

İstanbul'u sporun dünyadaki sayılı cazibe merkezlerinden biri konumuna getirme hedefi doğrultusunda spora ve sporcuya büyük destek veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün düzenlediği, İstanbul Büyükşehir Belediye Spor AŞ. ev sahipliğinde ve İstanbul Yelken Kulübü işbirliği ile gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Bahar Kupası Yelken Yarışları 15 Mayıs tarihinde İstanbul Yelken Kulübü'nden verilen start ile Fenerbahçe-Caddebostan arasında yer alan Kalamış Koyu'nda yapıldı.

Büyük bir heyecana ve çetin çekişmelere sahne olan yarışlarda sporcular Optimist, Laser (4.7-Rd-Std.), 420, 470, Tekno kategorilerinde kupa kazanmak için yelken açtılar. Fenerbahçe-Caddebostan parkurunda 6 sınıfta yapılan ve 100'den fazla yelkenlinin katıldığı yarışlarda Optimist sınıfında Marmara Yelken Kulübü'nden Nogay Dökmeci birinci, yine Marmara Yelken Kulübü'nden Ulaş Erkin ikinci ve Galatasaray Yelken Kulübü'nden Alp Güçer üçüncü oldu.

Sporun tüm dallarında olduğu gibi yelkencilik alanında da yeni yıldızların yetişmesini ve sporculara müsabaka tecrübesi kazandırmayı hedefleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün düzenlediği, İstanbul Büyükşehir Belediye Spor AŞ. ev sahipliğinde ve İstanbul Yelken Kulübü işbirliği ile gerçekleştirilen Bahar Kupası Yelken Yarışları'nda dereceye giren sporculara ödülleri İstanbul Yelken Kulübü Lokali'nde düzenlenen törenle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin ve İstanbul Yelken Kulübü Başkanı Seyhun Binzet ve Commodor'u Mümtaz Üner tarafından takdim edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Bahar Kupası Yelken Yarışları'nda 6 sınıfta ilk 3 şöyle oluştu:

Optimist Sınıfı

1- Nogay Dökmeci (Marmara Yelken Kulübü)

2- U. Ulaş Erkin (Marmara Yelken Kulübü)

3- Alp Güçer (Galatasaray Yelken Kulubü)

420

1- İpeknaz Özden & Deniz Gökmeral (İstanbul Yelken Kulübü)

2- Dünya Cengiz & Ali Kuriş (İstanbul Yelken Kulübü)

3- F. Gülfem Başak & Nazlı Kansu (İstanbul Yelken Kulübü)

470

1- Fatih Akçan & Alper Takaz (İstanbul Yelken Kulübü)

2- Betiğül Şengül & Melike Karamehmetoğlu (İstanbul Yelken Kulübü)

3- Deniz Çınar & Ateş Çınar (İstanbul Yelken Kulübü)

Laser Sınıfı

4,7

1- Ebrü Unsal (İstanbul Yelken Kulübü)

2- Efe Tokman (Marmara Yelken Kulübü)

3- Mercan Denizci (Marmara Yelken Kulübü)

Radial

1- Semih Pekyörür (Galatasaray Yelken Kulübü)

2- Cenkhan Doğan (İstanbul Yelken Kulübü)

3- Gökçe Gömeç (Marmara Yelken Kulübü)

Tekno Sınıfı

1- Simla Çilingiroğlu (Galatasaray Yelken Kulubü)

2- Tolga Çoşkun (Fenerbahçe Yelken Kulübü)

3- Yavuz Ali Ekmekçioğlu (İstanbul Yelken Kulübü)