Danıştay saldırısının yıldönümü, silinen görüntülerin gölgesinde anılacak

Danıştay saldırısının üzerinden 4 yıl geçti. Yarın, 17 Mayıs 2006 tarihinde gerçekleştirilen hain saldırının yıldönümü.

Danıştay Başkanlar Kurulu,

Danıştay saldırısının üzerinden 4 yıl geçti. Yarın, 17 Mayıs 2006 tarihinde gerçekleştirilen hain saldırının yıldönümü.

Danıştay Başkanlar Kurulu, saldırıda hayatını kaybeden Mustafa Yücel Özbilgin'in anısına, genel kurul salonunda yargı mensuplarının katılımı ile tören yapacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından anma sunumu yapılacak.

Yedinci Daire Başkanı Turgut Candan ise bir konuşma yapacak. Candan'ın, Ergenekon davasıyla birleştirilen Danıştay saldırısı ve silinen görüntülerle ilgili bir değerlendirme yapıp yapmayacağı da merak konusu. Danıştay Başkanı Mustafa Birden başkanlığındaki heyet, daha sonra Anıtkabir'i ziyaret edecek. Bu ziyaretin ardından ise Özbilgin'in kabrinin bulunduğu Karşıyaka Mezarlığında bir tören düzenlenecek.

Danıştay'ın kuruluşunun 142. yıldönümünde Başkan Mustafa Birden, menfur saldırı hakkında kendilerini sessiz kalmakla eleştirenlere yönelik, daha önce yaptığı açıklamada, "Bugün de dahil olmak üzere tüm söylemlerimde yargı bağımsızlığını ve tarafsızlığını, yargıya müdahale edilmemesi gerektiğini savunan birisi olarak, yargılama süreci devam eden dava ile ilgili konuşmamı ve bu konuda bir değerlendirme yapmamı hiç kimse beklememelidir. Saldırıdan en çok zarar görenlerden birisi olarak bütün içtenliğimle söylüyorum ki bu menfur olayın en ince ayrıntısına kadar bir an evvel açıklığa kavuşturulmasını ve tüm sorumluların ortaya çıkarılmasını benden daha fazla isteyen hiç kimse olamaz." ifadelerini kullanmıştı.

Silinen görüntülerle ilgili gazetecilerin ısrarlı sorularına Birden, "Ben söyledim, bu konuda başka bir şey söylemeyeceğim." karşılığını vermişti.