Bank Asya 1. Lig Yükselme Grubu'nda Heyecan Başlıyor...

-BANK ASYA 1. LİG YÜKSELME GRUBU'NDA HEYECAN BAŞLIYOR... -BU SEZON LİG USULÜNE GÖRE YAPILACAK YÜKSELME GRUBU MAÇLARININ İLK GÜNÜNDE, KARŞIYAKA-ALTAY V

 

-BANK ASYA 1 . LİG YÜKSELME GRUBU ' NDA HEYECAN BAŞLIYOR . . .

-BU SEZON LİG USULÜNE GÖRE YAPILACAK YÜKSELME GRUBU MAÇLARININ

İLK GÜNÜNDE , KARŞIYAKA-ALTAY VE KONYASPOR-ADANASPOR

MAÇLARI OYNANACAK

-YÜKSELME GRUBU MAÇLARINDA BÜTÜN BİLETLER 5 LİRA

İSTANBUL ( A . A ) - 16 . 05 . 2010 - Bank Asya 1 . Lig ' den Turkcell Süper Lig ' e yükselecek üçüncü ve son takımın belirleneceği Yükselme Grubu karşılaşmaları , yarın İstanbul ' da başlayacak .

Yükselme Grubu karşılaşmalarında , Bank Asya 1 . Lig ' de Kardemir Karabükspor ve Bucaspor ' un ardından normal sezonu 3 . ile 6 . ' lık arasında bitiren Adanaspor , Altay , Karşıyaka ve Konyaspor takımları lig usulüne göre mücadele edecek .

Yükselme Grubu ' nun ilk gününde Atatürk Olimpiyat Stadı ' nda Karşıyaka-Altay , Ali Sami Yen Stadı ' nda ise Konyaspor-Adanaspor maçları oynanacak . Her iki karşılaşma da saat 20 . 00 ' de başlayacak .

Karşıyaka-Altay maçını Kuddusi Müftüoğlu , Konyaspor-Adanaspor maçını ise Bülent Yıldırım yönetecek .

Bank Asya 1 . Lig Yükselme Grubu ' nda oynanacak diğer karşılaşmaların programı ise şöyle :

20 Mayıs Perşembe :

20 . 00 Altay-Adanaspor ( Atatürk Olimpiyat Stadı )

20 . 00 Konyaspor-Karşıyaka ( Ali Sami Yen Stadı )

23 Mayıs Pazar :

19 . 00 Altay-Konyaspor ( Atatürk Olimpiyat Stadı )

19 . 00 Adanaspor-Karşıyaka ( Ali Sami Yen Stadı )

-TÜM BİLETLER 5 TL-

Ali Sami Yen ve Atatürk Olimpiyat Stadı ' nda 17-23 Mayıs tarihleri arasında oynanacak tüm maçların bilet ücretleri , kulüplerin ortak kararıyla 5 TL olarak belirlendi .

-TARAFTARLARIN OTURACAKLARI TRİBÜNLER BELLİ-

Kulüp taraftarlarının statlarda oturacakları tribünler , her maça göre kura çekimiyle daha önceden belirlendi .

Buna göre , Karşıyaka-Altay maçında Altay taraftarı protokol , Karşıyaka taraftarı maraton , Konyaspor-Adanaspor maçında Adanaspor taraftarı protokol , Konyaspor taraftarı maraton , Altay-Adanaspor maçında Altay taraftarı maraton , Adanaspor taraftarı protokol , Konyaspor-Karşıyaka maçında Konyaspor taraftarı maraton , Karşıyaka taraftarı protokol , Altay-Konyaspor maçında Altay taraftarı protokol , Konyaspor taraftarı maraton , Adanaspor-Karşıyaka maçında Adanaspor taraftarı maraton , Karşıyaka taraftarı protokol tribünlerinde maçı izleyecek .

-ALTAY-KARŞIYAKA MAÇIYLA İLGİLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI-

Bank Asya 1 . Lig Yükselme Grubu ' nda yarın Atatürk Olimpiyat Stadı ' nda Karşıyaka ile Altay arasında yapılacak maç öncesinde bir dizi güvenlik önlemi alındı .

İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu , Altay ve Karşıyakalı taraftarların stada iki ayrı güzergahtan girmelerine karar verdi . Buna göre ; Karşıyakalı taraftarlar TEM Mahmutbey gişeleri öncesi yan yol girişini , Altaylılar ise Halkalı Köprüsü Basın Ekspres yolunu kullanarak Atatürk Olimpiyat Stadı ' na ulaşacaklar .

-4 TAKIM DA PLAY-OFF ' TA DAHA ÖNCE BAŞARILI OLAMADI-

Bank Asya 1 . Lig Yükselme Grubu ' nda Turkcell Süper Lig ' e çıkma mücadelesi verecek takımlardan Adanaspor , Altay , Karşıyaka ve Konyaspor ' un ortak özellikleri , şimdiye kadar oynadıkları play-off maçlarında hedefe ulaşamamış olmaları . Ancak bu kez 4 takımdan birisi Süper Lig biletini alacak .

Ligde ilk 6 ' ya girerek , Yükselme Grubu maçlarına kalmayı başaran ekiplerden Adanaspor , 1993-1994 sezonundan bu yana 2 , Altay ve Konyaspor 4 , Karşıyaka da 1 sezon oynadıkları Süper Lig ' e yükselme maçlarında başarılı olamadı .

-YÜKSELME GRUBU PUAN USULÜ VE AVERAJ SİSTEMİ-

Kazanan takıma 3 , berabere kalan takımlara 1 ' er puan verilecek olan Yükselme Grubu ' nda puan eşitliği halinde aşağıdaki kriterler sırasıyla uygulanacak :

1- İki takım arasında puan eşitliği varsa ;

İki takım arasında oynanan Yükselme Grubu müsabakası sonucuna bakılır , şayet bu müsabaka berabere tamamlanmış ise Yükselme Grubu ' ndaki gol averajına bakılır . Takımların gol averajının eşit olması durumunda Yükselme Grubu ' nda daha fazla gol atan takım üst sırada yer alır . Bütün bu şartlara rağmen eşitlik devam ediyorsa çift devreli lig usulüne göre oynanan TFF 1 . Lig müsabakalarındaki sıralamaya göre üstte olacak takım belirlenir .

2- Aynı puana sahip takım sayısı üç ise ;

Bu takımların birbirleriyle oynadıkları müsabaka sonuçlarına göre yapılan puan cetveli ile kesin sonuç belirlenir . ( Puan cetvelinde eşit puanlı iki veya daha fazla takım arasında oynanan müsabaka sonuçlarına tekrar bakılmaz . ) Önce bu puan cetvelinde takımlar arasında puan üstünlüğüne bakılır . Puan cetvelinde puan eşitliği varsa Yükselme Grubu ' ndaki kendi aralarındaki puan cetvelindeki gol averajına bakılır . Gol averajı da eşit ise Yükselme Grubu ' nda daha fazla gol atan takıma bakılır . Bütün bu şartlara rağmen takımların puanları ile attıkları ve yedikleri gol sayıları eşit ise çift devreli lig usulüne göre oynanan TFF 1 . Lig müsabakaları genel puan cetvelindeki sıralamaya göre Yükselme Grubu ' ndaki sıralama belirlenir .

3- Bütün takımların puan eşitliği halinde ;

Puan cetvelindeki gol averajına bakılır . Gol averajı da eşit ise daha fazla gol atan takıma bakılır . Bütün bu şartlara rağmen takımların puanları ile attıkları ve yedikleri gol sayıları eşit ise çift devreli lig usulüne göre oynanan TFF 1 . Lig müsabakaları genel puan cetvelindeki sıralamaya göre Yükselme Grubu ' ndaki sıralama belirlenir .

( TAŞ-SSG )

16 . 05 . 2010 11 : 00 : 33