Akrobatik Gösteri İçin Suriye'den Türkiye'ye 5 Bin Kişi Geliyor

Şanlıurfa'nın Akçakale sınır kapısından, Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası'nı seyretmek için "Sınırda Kardeşlik" projesi kapsamında Suriye'den Türkiye'ye 5 bin kişi geçiş yapacak.

Akçakale sınır kapısından otobüslerle geçen Suriyeliler, gösteriyi seyrettikten sonra akşam üzeri tekrar ülkelerine dönecekler. Bir kısım Suriyeli bugün geçiş yaparken, bir başka grup ise şampiyonayı seyretmek için yarın geçiş yapacak.
Akçakale sınır kapısından geçiş yapan Suriyeli misafirleri kapıda İlçe Kaymakamı Şefik Aygöl, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Halil Özcan ve Valilik görevlileri karşıladı. "Komşu ve dost ülkenin insanlarını ülkemizde ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz" diyen ilçe Kaymakamı Şefik Aygöl, şunları kaydetti:
"Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası'nı seyretmek için Suriye'nin önemli şehirleri Rakka, Halep, Derezoor, Haseki ve Hama'dan 10 otobüs giriş yaptı. Bizler de dost ve komşu ülkenin insanlarını ülkemize aldık. Bugün ve yarın 5 bin insanın giriş yapacağını bekliyoruz. Akçakale'den 5 bin, Öncüpınar'dan da bir o kadar geçiş yapılmasını bekliyoruz. Her İki ülke arasında gelişen dostlukların meyvelerini görmeye başlıyoruz. Eğitim, kültürel ve sosyal münasebetlerin geliştiğini görüyoruz. Bu gelişler bize
heyecan vermektedir, inşallah daha da gelişecek. Başta vizeleri kaldırarak bu işe katkıda bulunan Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a sonsuz teşekkürler ediyorum. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Valimiz Nuri Okutan'a ve ekibine teşekkür ediyorum. Dost ve kardeş ülkenin insanlarını burada ve bayrakları yan yana görmek bizlere heyecan vermektedir. Bizler kardeş ve dost ülkenin insanlarını burada görmekten dolayı çok
mutluyuz. Bugün geçiş yapan Suriyeliler akşam 20.00'de geri dönecekler, yarın başka bir ekip yine buradan geçiş yapacaktır. İlimiz Şanlıurfa artık büyük organizasyonlara imza atıyor. Bu organizasyonun üstesinden gelecektir. Ancak ilimizde büyük organizasyonlar için konaklama sorunu çözülmelidir. Şanlıurfamız bu organizasyonları hak ediyor. Bundan sonra güzel gelişmelerin olacağına inanıyorum."
Kardeş ve dost ülke Türkiye'de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Derezoor Milli Eğitim Müdürü Dr. Rami Diliy ve Vali Yardımcısı Selam Muhammed ise, "Biz Türkiye'de olmaktan dolayı çok mutluyuz. Özellikle Türkiye'nin Filistin konusundaki hassasiyeti bizleri fevkalade gururlandırmıştır. Dost ve kardeş ülkeye hoş geldik, çok mutluyuz" diye konuştu.
Daha sonra otobüsler, Akçakale Sınır Kapısı'ndan geçerek Şanlıurfa'ya hareket etti.
(MD-OÇ-EA-Y)