Oltu'da Hemşire Haftası köylere taşındı

Erzurum Oltu Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri, 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü münasebetiyle ilçeye bağlı İnci köyüne giderek vatanda

Erzurum Oltu Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri, 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü münasebetiyle ilçeye bağlı İnci köyüne giderek vatandaşın nabız, kan şekeri ve tansiyonunu ölçtü.

Sağlık Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Mustafa Altun, gerçekleştirilen uygulama ile hem ilçe halkına anlamlı bir hizmet verildiğini hem de 11. Sınıf Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin mesleğe ısındırıldığını ifade etti. Genellikle 40 yaş üstündeki vatandaşlarda kendini gösteren tansiyon, nabız ve kan şekeri rahatsızlıklarını tespit etmek üzere seyyar klinik kurduklarını aktaran Altun, hemşirelik mesleğinin sağlık sorunlarının çözümünde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Her türlü sağlık hizmetinin dengeli, ulaşılabilir ve kaliteli bir şekilde verilmesinin ekip işi olduğunun altını çizen Altun, "Hemşireler de bu ekibin olmazsa olmaz ve en temel unsurlarından biridir. İlçe merkezinde sğlık taraması yapıldıktan sonra özellikle köylerde yaşayıp da sağlık hizmetinden yararlanamayan vatandaşımızın ayağına giderek bu hizmeti vermeye çalıştık. Yapılan ölçümlerde değerleri normalin üzerinde çıkan vatandaşlarımızı hastaneye yönlendiriyoruz." diye konuştu.

Hemşire adyalarıyla beraber İnci köyüne giden Kaymakam Gürkan Polat ise bir taraftan köylüyle sohbet edip sıkıntılarını dinlerken, diğer taraftan da hemşire adaylarına eşlik edip vatandaşın sağlık taramasından geçmesine yardımcı oldu. Kore Savaşı'nda gazi olan 80 yaşındaki Ahmet Kaya'yı evinde ziyaret eden Polat, sohbet etti. Eşinin rahatsız olduğunu söyleyen Kaya, Kaymakam Polat'tan yardım istedi. Kaymakam Polat eşinin iyileşmesi için üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade etti.

Köydeki ilköğretim ve anaokulunu da ziyaret eden Kaymakam Polat, öğrencilere soru sorup seviyelerini ölçtükten sonra çikolata dağıttı.