Olin Gençlikspor, Edirne'de şampiyonluk turu attı

BEKO Basketbol 1. Ligi'ne yükselen Olin Gençlikspor Edirne'de şampiyonluk turu attı. Türkiye Basketbol İkinci Ligi Final grubunda Hacettepe Üniversite

BEKO Basketbol 1. Ligi'ne yükselen Olin Gençlikspor Edirne'de şampiyonluk turu attı. Türkiye Basketbol İkinci Ligi Final grubunda Hacettepe Üniversitesi takımını 65-58'lik skorla yenmeyi başaran Olin Gençlikspor 2010-2011 sezonunda BEKO Basketbol 1. Ligi'nde oynama hakkı kazandı. Takımın birinci lige yükselmesi Edirnelileri sevince boğdu.

Edirne'ye üstü açık bir araçla gelen takım şehir turu yaptı. Edirne İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü önünde hareket eden takım otobüsü Talatpaşa Bulvarı üzerinden Londra Asfaltına doğru yol aldı. Kulüp yönetimi, teknik heyet ve oyuncular ilk önce Edirne Valisi Mustafa Büyük'ü makamında ziyaret etti. Ardından konvoy belediyeye doğru hareket etti.

Edirne Belediye Meclis Salonu'nda Başkan Hamdi Sedefçi tarafından kabul edilen Olin Gençlikspor daha sonra Belediye Bandosu eşliğinde yürüyüşe geçti. Başkan Hamdi Sedefçi, kulüp yöneticileri, antrenörler, oyuncular ve çok sayıda taraftarın katıldığı yürüyüş şehrin en işlek caddesi olan Saraçlar'da son buldu.

Yoğun bir kalabalığın alkışlarla karşıladığı Olin Gençlikspor takımı coşku içerisinde platforma geçerek halkı selamladı. Yoğun tezahüratlar arasında büyük sevinç yaşayan takımın bazı oyuncuları roman havası eşliğinde sahnede oynadı.

Olin Gençliğin Amerikalı oyuncusu ve Keşanlı bir kızla evlenecek David Le Dixon'a taraftar büyük ilgi gösterdi. Oyuncular arasında sahneye çağrılan siyahi oyuncu sempatik tavırlarıyla kalabalıktan yoğun alkış aldı.