Yozgat'ta 43 engelli 1 günlük askerlik sevinci yaşadı

Yozgat'ta engelleri nedeniyle askerlik görevini yerine getiremeyen, ancak askerlik hasreti çeken özürlüler bir günlüğüne silah altına alındı.

Yozg

Yozgat'ta engelleri nedeniyle askerlik görevini yerine getiremeyen, ancak askerlik hasreti çeken özürlüler bir günlüğüne silah altına alındı.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı'nda bir günlük eğitimini tamamlayan 43 engelli asker, Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle yemin edip terhis belgelerini aldı.

İlk defa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen yemin töreninde ayrıca terörle mücadelede hayatını kaybeden 5 şehit yakınına Devlet Övünç Madalyası verildi. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan madalya töreninde duygulu anlar yaşayan şehit anneleri gözyaşlarını tutamadı.

Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, "Engellilerimiz Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ayrılmaz bir parçası olan jandarma saflarına temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşlarımız, heyecan ve coşkuyla askerlik elbisesini giymiştir. Kahraman bir Mehmetçik olarak gurur ve onurla bir günlüğüne de olsa onların vatan ve millet sevgisi her şeyin üstündedir." diye konuştu.

Yozgat Valisi Amir Çiçek de düzenlenen törende çok duygulandığını belirterek, "Bu törenin düzenlenmesini sağlayan başta Genelkurmay Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Engellilerimizi bir günlüğüne de olsa böylesine mutlu heyecanlı, coşkulu görmekten dolayı çok mutlu oldum." diye konuştu.

Bir günlük temsili askerlik yapan ve terhisini ellerine alan engelliler ise "Asker olmaktan büyük gurur ve onur duyduklarını belirterek, keşke bizlerde sağlıklı olsaydık da uzun dönem askerlik yapıp vatanımızı korusaydık. Ama takdir böyleymiş bize bu imkânı sağlayan komutanlarımıza teşekkür ediyoruz." diye konuştular.

Törene Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer, daire müdürleri, şehit yakınları, engelli askerlerin yakınları ve askeri personel katıldı