'Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali' Başlıyor

'2010 Türkiye'de Japonya Yılı' kapsamında düzenlenen 'Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali', 20 Mayıs-20 Kasım tarihlerinde Antalya'da başlayacak.

Global Design Art Works tarafından düzenlenen 'Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali', 20 Mayıs'ta Antalya Lara Beach Park Kompleksi Lara Sandland'de ziyaretçileriyle buluşacak. '2010 Türkiye'de Japonya Yılı' kapsamında düzenlenen festival, 10'u aşkın ülkeden 40'a yakın kum heykel sanatçısı ve yaklaşık 30 kişilik teknik ekibin 2 ay süren çalışmalarıyla hayata geçiriliyor.
Dünyanın en büyük kum heykel etkinlikleri arasında yer alan festival sergisi, su ve kum kullanılarak yapılan heykellerden oluşuyor.7 bin metrekare genişliğindeki sergi alanında, 7 bin 500 ton kum kullanılarak yapılan devasa boyutlarda 100'den fazla heykel sergileniyor.
Her sene farklı bir tema ile düzenlenen ve bu seneki teması 'Mitoloji 2' olan heykel sergisi kapsamında, Yunan, Mısır, Aztek, İran, İskandinav, Çin, Hint, Afrika, Avustralya, Amerika ve Türk medeniyetlerine ait dünyanın en önemli mitolojik olay ve kahramanları canlandırılıyor.
Kültür, sanat ve yenilikçiliğin kumda yaşam bulduğu sergide, Zeus, Zümrüd'ü Anka, Mısır Piramidi, Basted, Odin, Cyclops, Ganesha, Pegas, 300 Spartalı, Truva Atı ve Hacivat-Karagöz heykellerinin yanı sıra, '2010 Türkiye'de Japonya Yılı' vesilesiyle Maneki Neko'nun kumdan heykeline de yer veriliyor.
Ziyaretçilerine geceleri, ışıklandırılan heykeller ve ses-ışık-sis gösterileriyle keyifli bir ortam sunan festival kapsamında, ziyaretçiler heykellerin yapım aşamalarının yer aldığı belgeseli izleme imkanı da bulacak.