Taksim'de öğrencilerle polis arasında gerginlik yaşandı

Beyoğlu Galatasaray Meydanı'nda toplanan bir grup öğrenci, Muğla'da bir öğrencinin polis kurşunuyla yaralandığı iddiasıyla gösteri düzenledi. Grup, Ta

Beyoğlu Galatasaray Meydanı'nda toplanan bir grup öğrenci, Muğla'da bir öğrencinin polis kurşunuyla yaralandığı iddiasıyla gösteri düzenledi. Grup, Taksim Meydanı'na yürüdü. Burada güvenlik önlemi alan polisle öğrenciler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Muğla'da karşıt görüşlü öğrencilerin kavga ettiği sırada bir öğrencinin polis kurşunuyla yaralandığı iddiası üzerine, Galataray Meydanı'nda toplanan öğrenciler durumu protesto etti. Şerzan Kurt isimli öğrencinin polis kurşunuyla yaralandığını savunan öğrenciler, slogan atarak İstiklal Caddesi'nden yürüyüp Taksim Meydanı'na çıktı.

"Şerzan Kurt, Aydın Eren, Uğur Kaymaz; saldırılar hesapsız kalmaz" yazılı pankart taşıyan grup, "Gün gelecek devran dönecek katiller halka hesap soracak" şeklinde slogan attı. Taksim Meydanı'nda öğrencilerle, güvenlik önlemi alan polis arasında gerginlik yaşandı. Bir öğrencinin polise yumruk atması ile başlayan gerginlik kısa sürdü. Yapılan eylemin ardından grup dağıldı.