Midyat Belediye Başkanı Nasıroğlu: Belediye asılsız şikâyetler yüzünden olumsuz etkileniyor

Tarihi ve kültürel zenginliğiyle sürekli isminden söz ettiren Mardin'de, yaptığı çalışmalarla göz dolduran Midyat Belediyesi'nin bir yılda iki kez sor

Tarihi ve kültürel zenginliğiyle sürekli isminden söz ettiren Mardin'de, yaptığı çalışmalarla göz dolduran Midyat Belediyesi'nin bir yılda iki kez soruşturma geçirmesi, belediyenin çalışmasını olumsuz yönde etkiliyor.

Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, "Asılsız ve iftira dolu şikâyetler yüzünden hem belediye çalışanları hem de yönetim olumsuz yönde etkileniyor." dedi.

Daha önce yapılan şikâyetler üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan soruşturma sonunda, Danıştay'a başvuran Midyat Belediyesi, Danıştay'dan aldığı 'Delillerin yetersiz olduğu, soruşturmaya yer olmadığı' kararının ardından iki hafta geçtikten sonra Mardin Valiliği'ne yapılan isimsiz bir şikâyet dilekçesi üzerine, Valiliğin soruşturma başlatması belediyenin tepkilerine neden oldu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, "Asılsız ve isimsiz dilekçeyle yapılan iftira dolu şikâyet üzerine başlatılan bu soruşturma bizleri üzdü. Belediyemizin şeffaflık ilkesi gereği, isteyen gelip istediği bilgiye ulaşabilir." dedi.

Nasıroğlu, bu tür asılsız iftiraların hem belediyeyi hem de çalışanların moralinin bozulduğunu söyledi. Nasıroğlu; Midyat Belediyesi olarak her zaman denetime açık olduklarını, resmi iş ve işlemler ile her zaman hesap vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Başkan Nasıroğlu ayrıca, tarihi ilçede yüz seneden beri yapılmayan muhtelif amme hizmetlerini yaptığını ve yapmaya devam edeceklerini belirtirken, 'halka hizmet Hakk'a hizmet' anlayışı içinde hizmetlerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.