Manisa Öğrenci Meclisi Son Oturumunu Yaptı

Manisa Öğrenci Meclisi, son toplantısını Sarıgöl'de yaparak bu yılın oturumunu kapattı.

Sarıgöl İmam-Hatip Lisesi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen Öğrenci Meclisi Toplantısına, Manisa ve ilçelerindeki öğrenci meclis üyeleri, Sarıgöl Kaymakamı Adem Uslu, İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Şeref Doğramacı, Şube Müdürü Ahmet Fevzi Uzgidim, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Toplantıda konuşan Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Şeref Doğramacı, "Tahammül ve hoşgörü kültürünün okullara yayılması çok güzel bir olay. Seçilmek için öne çıkmak cesaret işidir. Buraya seçilen arkadaşlar öne çıkarak
cesaretlerini göstermişlerdir. Bu cesaretlerini büyüdüklerinde de göstermelerini dilerim" dedi.
Sarıgöl Kaymakamı Adem Uslu ise, "Öğrenci meclislerine seçilerek gelen öğrencilerin gözlerindeki parıltıları gördükçe, öğrencilerin gözlerinden zekâ fışkırdığı gördükçe, Türkiye'nin geleceğinin güven içinde olduğunu gördüm. Demokrasiden en güzel bir sistem bulunmuş değildir. 21. yüzyılda insanı değer veren demokrasidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğundan bu yana demokrasi içinde olmuştur. Dünya da demokrasi sisteminden başka güzel bir sistem yoktur. Manisa Öğrenci Meclisi tarafından salona asılan
'Tribünlerde Şiddete ve Küfre Hayır' pankartının slogan olarak gündeme getirilmesini kutluyorum. Bu slogan Manisa'ya yakışmaktadır. Manisa ve ilçelerimizdeki stadyumlarda seyircilerimiz şiddete ve küfre karşı bir kampanya başlatmaları yönünden örnek olmaktadır" diye konuştu.
Manisa Öğrenci Meclisi Başkanı Ahmet Duyar, meclisin son oturumuna yaptığı açıklamada, "Bir yıllık çalışmamız içinde, Manisa ilini 81 ile tanıtmak için, üzüm ve mesir macunu gönderdik. Arkadaşlık Projesi ürettik. Mecliste konuşma hakkımız bir dakika olduğundan yeterli sıkıntılarımızı aktaramadık. Arkadaşlık projemiz kapsamından samimi dostluklar ve arkadaşlıklar kurduk. İlimizdeki sorunları yetkililere aktarma imkanı bulduk" dedi.
Manisa Öğrenci Meclisi'nin Sarıgöl'de oturumu kapatması nedeniyle Sarıgöl hatırası olarak üzerinde "Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İl Öğrenci Meclisi Toplantısı" yazılı ajanda ve kalemler katılımcılara hediye edildi. Tüm öğrencilere ayrıca Belediye Düğün Salonu'nda yemek ikramında bulunuldu ve geziyle ilçe tanıtıldı.