Keçiörenliler, unutulmaya yüz tutan tarihi el sanatlarını yeniden öğreniyor

Keçiörenlilerin meslek edinmelerini sağlayan Keçiören Meslek Edindirme Kursları (KEÇMEK) unutulmaya yüz tutan tarihi el sanatlarının yaşatılmasına da

Keçiörenlilerin meslek edinmelerini sağlayan Keçiören Meslek Edindirme Kursları (KEÇMEK) unutulmaya yüz tutan tarihi el sanatlarının yaşatılmasına da katkı sağlıyor.

Keçiören Belediyesi tarafından 12 ayrı kurs merkezinde 30'a yakın branşta hizmet veren KEÇMEK'lerde el sanatları ve kültür derslerine katılan kursiyerler sertifikalarını aldı. Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın yanı sıra AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Ferhat Erdoğan, Keçiören Belediye Başkan Yardımcıları Reşat Özcan, Nihat Yıldız ve Temindar Aytekin de katıldı. Türk halk müziği konseri ve halk oyunlarının yer aldığı sertifika dağıtım töreninde kursiyerler gönüllerince eğlendi. Programda Başkan Ak, sembolik olarak 12 kursiyere sertifikalarını verirken, KEÇMEK Genel Koordinatörü Mustafa Öksüz de Başkan Ak'a kursiyerlerin yaptığı el işi bir tablo hediye etti.

KEÇMEK'lerin meslek edindirmenin yanı sıra yeni dostlukların ve arkadaşlıkların oluşmasına vesile olduğunu kaydeden Ak: "KEÇMEK'ler bir toplumsal dayanışma merkezi haline dönüştü. Buralarda genci, yaşlısı, bütün kuşaklar bir araya geliyor. KEÇMEK'ler sosyal ilişkilerin, mahallelilik ve komşuluk bilincini de ortaya çıkarıyor. Buralar hayat okulu hüviyeti kazanıyor" şeklinde konuştu. 12 kurs merkezinde 30'a yakın branşta hizmet veren KEÇMEK'lere Keçiörenlilerin gösterdiği yoğun ilgiden mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Ak, KEÇMEK'lerin sayılarını artırarak her mahalleye yaymak istediklerini sözlerine ekledi.