Kayseri Elektrik Şirketi, 4 elektrik santralini 69.7 milyon dolara aldı

Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ, girdiği ihalede rakiplerini geride bırakarak Bünyan, Sızır, Pınarbaşı ve Çamardı hidroelektrik santrallerini bünyesine

Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ, girdiği ihalede rakiplerini geride bırakarak Bünyan, Sızır, Pınarbaşı ve Çamardı hidroelektrik santrallerini bünyesine kattı.

Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ Genel Müdürü Şadi Büyükkeçeci, ihaleye ilişkin yaptığı değerlendirmede, Elektrik Şirketi olarak lisansla birlikte, hem elektrik dağıtımı, hem de elektrik üretiminde söz sahibi olmak için çalışmalar yaptıklarını hatırlattı.

Büyükkeçeci, bunun üzerine, elektrik üretimine yönelik barajlarla yakından ilgilendiklerini ve girmiş oldukları ihale sonucu 1926 yılından 2009 yılı sonuna kadar işletilen Bünyan HES ile 1966'dan beri işletilen Sızır HES'i, ayrıca Çamardı ve Pınarbaşı HES'leri de bünyelerine kattıklarını ifade etti. Dört santralın toplam yıllık üretiminin takribi 55 milyon 300 bin kWh civarında olduğunu belirten Büyükkeçeci, bu santralleri aldıkları için çok mutlu olduklarını kaydetti.

Fiyatların, tahminlerinin üzerine çıktığını ama buraların manevi değeri olduğunu aktaran Büyükkeçeci, "Hem biz hem de devlet kazandı. Şimdi başta Sızır olmak üzere bu santrallarımızın kapasitesini daha da artırmak için çalışmalar yapacağız. Diğer yandan, çeşitli kaynaklardan elektrik üretimine yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Şimdi önümüzdeki en büyük hedeflerden biri ise Elektrik Dağıtım Bölgeleri'nin ihalelerine de katılarak en az bir bölgeyi daha bünyemize katmaktır. 69.7 milyon dolara aldığımız 4 santralımızın şirketimize, şehrimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.

Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ Genel Müdürü Şadi Büyükkeçeci, Bozkır, Ermenek ve Göksu ile Besni, Derme, Erkenek ve Kernek santrallerinin ihalelerine de gireceklerini sözlerine ekledi.