Kanamayı Durduran Fırat, İhlas Koleji'ni Ziyaret Etti

Bitkileri kullanarak buluşunu yaptığı Kan durdurucu (Blood Stoper) ilacıyla dünya gündemine oturan Hüseyin Cahit Fırat İhlas Koleji'ni ziyaret ederek konferans verdi.

İhlas Koleji Bilim Şenliği etkinlikleri kapsamında İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Konferans salonunda yapılan konferansa Hüseyin Cahit Fırat'ın yanı sıra İhlas Koleji idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Konuşmasına öğütler vererek başlayan Hüseyin Cahit Fırat gençlerden gelecekle ilgili kurdukları planlarda çıtayı her zaman daha yukarı taşımaları gerektiğini söyledi. Gençlerin hayal ettikçe yükseleceklerini belirten Fırat, gençlerden bıkmadan yılmadan çalışarak ülkeye ve millete faydalı insanlar olmalarını istedi.
Geçirmiş olduğu gırtlak kanseri nedeniyle bir süre önce ameliyat olarak ses tellerini aldıran Fırat, konferansın geri kalanında gelen soruları cevapladı. Buluşunu yaptığı kan durdurucu ilaç hakkında gelen soruları cevaplayan Fırat, bu buluşun 30 yıllık bir çalışmanın sonucu olduğunu ve üzerinde birçok kişinin emeğinin geçtiğini belirtti.
Bir öğrencinin böyle bir buluşu yaptığı halde yeterli ilgiyi görüp görmediğini sorması üzerine Fırat, basında ve televizyonda yeterince ilgi görmediklerinden yakındı. Bir Türk'ün böyle bir ilacı keşfetmesine önceleri kimselerin inanmak istemediğini dile getiren Fırat'ın; "Bu ilacın patenti için büyük ilaç firmalarından inanılmaz teklifler aldım. Bu teklifleri reddetmek delilik gibiydi. Ama ben öyle bir deliyim ki bütün teklifleri reddettim ve bu ilacın bir Türk ilacı olarak kalmasını sağladım." sözleri
konferansı dinleyenler tarafından büyük alkış aldı.
Konferans sonunda İhlas Koleji Okul Müdürlerinden Hamdi Özakay bilime ve insanlığa katkılarından dolayı Hüseyin Cahit Fırat'a bir buket çiçek takdim etti.
Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsatlı ilk Türk Ürünü olan Kan Durdurucu (Blood Stoper); vücut dışı yaralanmalar, travmatik kesikler, diş operasyonları, spontan ya da cerrahi girişimler sonrası oluşan minör ve majör kanamaların durdurulmasında kullanılan tıbbi bir üründür.
Tamamen bitkisel ürünlerden elde edilen ilaç, şu anda bütün hastanelerde kullanılmaktadır.