Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir'e Ziyaretler

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir Diyarbakır nüfusunun yüzde 60'ının kırdan kente göç edenlerden oluştuğunu belirterek kenti Türkiye ve dünya kamuoyuna tanıtmadan önce Diyarbakırlılara tanıtmak gerektiğini söyledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir Diyarbakır nüfusunun yüzde 60'ının kırdan kente göç edenlerden oluştuğunu belirterek kenti Türkiye ve dünya kamuoyuna tanıtmadan önce Diyarbakırlılara tanıtmak gerektiğini söyledi.
Diyarbakır Kültür Turizm ve Musiki Derneği (DİKTUM-DER) Başkanı Kenan Aksu ve dernek üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret ederek kentin tanıtımı için neler yapılması gerektiğini konuştu. Diyarbakır'ı tanıtmak ve gelecek kuşağa aktarmak amacıyla kentte bulunan çeşitli sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek kurdukları DİKTUM-DER Başkanı Kenan Aksu ve dernek üyeleri Baydemir'i ziyaret etti. Aksu Ağustos ayında kurdukları derneğin amacının kentin tanıtımı, ulusal ve uluslararası
medyada Türkiye ve dünya kamuoyuna tanıtmak olduğunu söyleyerek, "Bunun yanı sıra tarihimizi, kültürümüzü ve müziğimizi, folklorumuzu yaşatmak için proje üretmek amacıyla yola çıktık" dedi.
Derneğin kuruluşunun çok önemli olduğunu söyleyen Baydemir de duyduğu memnuniyeti dile getirerek Aksu'yu kutladı. Diyarbakır'ı uluslararası kamuoyunda tanıtmakta tek başına kamu veya yerel yönetimlerin başarılı olma şansı olmadığını belirten Baydemir, "Yerel dinamikler bu sürecin en önemli aktörleridir" dedi.
Belediyenin büyük bir memnuniyetle dernekle paydaş olmak istediğini ifade eden Baydemir şöyle konuştu:
"Temel hedefimiz Diyarbakır'ın kültürünü, tarihi varlığını ve farklılıklarını Türkiye ve dünya kamuoyuna tanıtmak ama ondan önce Diyarbakır'da yaşayanlara tanıtmak. Nüfusun yüzde 60'ı kırdan göç etmiş insanlarımız. Başımızın tacı ama kenti ve kentin değerlerini çok da bilen bir nüfusumuz yok. Önce kentimizden başlamamız gerekir."
Görüşmenin ardından Aksu, Baydemir'e Urfakapı'nın maketinden oluşan bir kalemlik hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Öte yandan Türkiye Mimarlar Mühendisler Odası Birliği'ne bağlı Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi yeni yönetim kurulu üyeleri Büyükşehir'e gelerek Baydemir'e nezaket ziyaretinde bulundu. Mimarlar Odası Başkanı Necati Pirinççioğlu'nu kutlayan Baydemir çalışmalarında başarılar diledi.