Bingöl'de 'Aile İçi İletişim' Konferansı

Bingöl Sarayiçi İlköğretim Okulu Anasınıfı Öğretmeni Nesrin Albayrak, öğrenci velilerine 'Aile İçi İletişim' konferansı verdi.

Bingöl'de 'Aile İçi İletişim' Konferansı
Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ahmet Burtaçkıray, okul öncesi eğitimin çok önemli olduğunu ve gün geçtikçe öneminin daha da arttığını belirterek, velilerin çocuklarını mutlaka okul öncesi eğitime göndermelerini istedi.
Burtaçkıray'ın konuşmasının ardından öğrenci velilerine 'Aile İçi İletişim' konferansı veren Anasınıfı Öğretmeni Nesrin Albayrak, çocukların anne ve babalarını örnek aldığını belirtti. Anne babalar ne yaparsa çocukların da aynısını yaptığını belirten Albayrak "Bu nedenle çocuklarınıza kesinlikle yalan söylemeyin. Onun yanında eşinizden bir şeyler saklamayın. Siz bunu yaparsanız, çocuk da 'Annem babam yalan söylüyor, demek ki ileri de ben de yalan söyleyebilirim, bir şeyler saklayabilirim' diyecek. Siz ne kadar çocuğunuza yalan söyleme desinizde, sizin yaptığınızı görünce aynılarını yapacaktır" dedi.
Ailelerden çocuklarını koşulsuz sevmelerini isteyen Albayrak, "Çocuklarınızı çalışkan olduğu için veya bir neden göstererek sevmeyin. Her şeye rağmen onu sevdiğinizi gösteriniz. Çocuk onu koşulsuz sevdiğinizi anlarsa hem kendine hem de anne babasına güveni artar" şeklinde konuştu.
Söz ve davranışlarda gizli mesajların saklı olduğunu ifade eden Albayrak, beden iletişiminin çok önemli olduğunu, bir bakışın dahi çocuklar üzerinde önemli etki bırakacağını söyledi.
Konferansa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fikret Bozoba, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.