Başkan Vekili Çelikcan: Hizmet için hapiste yatacaksam ona da varım

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Çelikcan, iki gün koltukta oturmak gibi bir şeyin olmadığını söyledi. Başkan vekilliği konusunda yapıla

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Çelikcan, iki gün koltukta oturmak gibi bir şeyin olmadığını söyledi. Başkan vekilliği konusunda yapılan tartışmalara değinen Çelikcan, "Bölge İdare Mahkemesi'nin vereceği karara hepimiz saygılıyız. Herkesin bu yaklaşımı sergilemesi gerekir." dedi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nın dördüncü birleşimi Çelikcan'ın yönetiminde gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'ndaki toplantıda Çelikcan, şahsı hedef alınarak 'Kendini ele verdi' diye yazan yerel gazeteye tepki gösterdi.

Yüreğir ilçesinde yapılan ihaleleri konu alan haberle ilgili Çelikcan, "Bu kadar vicdan ve iz'an dışı bir şey olamaz. Yüreğir'in dışında da faaliyetlerimiz vardır. O zaman ben de '25 yıldır güney hizmet almazken niye yazmıyordunuz ?' diye sormak istiyorum. Usulsüz ve kanunsuz bir şeyden dolayı değil ama hizmetten dolayı hapiste yatacaksam ona da varım." dedi. Daha sonra gündem maddelerine geçildi.

CHP'Lİ TÜM: KAYNAKLAR İPOTEK ALTINDADIR

Büyükşehir Belediyesi 2009 Yılı Kesin Hesabı ele alınırken, gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Halil Tüm ise Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz sene 20 milyon 435 bin TL ek ödenek aldığını vurguladı.

İptal edilen ödenek miktarının ise 130 milyon 165 bin 218 lira olduğunu ifade eden Tüm, "Yani neredeyse ek ödeneğin altı buçuk katı iptal edilmiştir. Bu, plansızlık ve hesapsızlığın en güzel tablosudur. Bir yandan kaynak ihtiyacı; diğer yandan kullanılmayan fonlar. İptal edilen ödeneğin yüzde 43.2'si işletme ve iştirakler, yüzde 21.25'i makine ikmal, yüzde 10.06'sı fen işlerinden kaynaklanmaktadır. Bu durumda gelecek yıl bütçe yapılırken, bu düzeyde ödenek talep edeceklerdir, merak ediyorum." şeklinde konuştu.

Büyükşehir'in 20 daire başkanlığı bulunduğunu dile getiren Tüm, işletme–iştirakler, fen, makine–ikmal, mali, imar ve şehircilik dairelerinin bütçenin yüzde 90'ını kullandığını söyledi. Buna karşılık 11 dairenin bütçeden yüzde 1'den bile az ödenek aldığını anlatan Halil Tüm, bir belediyenin vitrini olan zabıta, insan kaynakları gibi önemli birimlerine sıfır düzeyde kaynak aktarılmasını eleştirdi.

Belediyenin halkın sosyal yapısından koptuğunu ve teknolojiden etkin şekilde yararlanmadığına işaret eden Tüm, Büyükşehir Belediyesi'nin temel sıkıntısının borç yönetim sorunu olduğunu belirtti.

Kamu kaynakları kullanılırken gerekli özenin gösterilmediğini ileri süren Tüm, bütçenin adaletsiz harcanmasının toplumsal problemlere yol açtığını vurguladı. Adana'nın kalkınmasına belediyelerin yeterli katkıyı veremediklerini dile getiren Tüm, kötü yönetimler sebebiyle kaynakların ipotek altına alındığını sözlerine ekledi. Daha sonra belediyenin 2009 yılı kesin hesap cetveli oy çokluğuyla onaylandı.