Atina, Türk bayraklarıyla süslendi

Yunanistan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti sırasında herhangi bir güvenlik sorunu yaşanmaması için olağanüstü güvenlik tedbirleri aldı. Erd

Yunanistan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti sırasında herhangi bir güvenlik sorunu yaşanmaması için olağanüstü güvenlik tedbirleri aldı. Erdoğan'ın ziyaretine büyük önem verilmesi nedeniyle Atina caddeleri, bugün sabah Türk bayraklarıyla süslendi. Bayraklar, öğlen saatlerinde ise güvenlik gerekçesiyle kaldırıldı.

Yunan polisi, Erdoğan'ın ziyaretinde güvenlik zaafı yaşanmaması için yüzlerce polis görevlendirdi. Bu kapsamda en küçük bir sorun yaşanmaması için çalışmalar tamamlandı. Özel anti-terör timleri de, Elefteros Venizelos Havaalanı'ndan başlayarak Erdoğan'ın ziyaret edeceği mekanlar civarında görev yapacak. Bu arada Erdoğan'ın ikamet edeceği ve Türk-Yunan Ekonomik Forumu'nda konuşma yapacağı Hilton Otel'i civarında olağanüstü güvenlik tedbiri alındı. Otel ve civarındaki sokaklarda park eden arabalar kaldırıldı. Çok sayıda polis, otelin dört bir yanında görev yapıyor. Erdoğan'ın ziyaret edeceği Akropolis Müzesi civarındaki arabalar da yerlerinden kaldırıldı. Güvenlik önlemleri ziyaretin sonuna kadar titizlikle uygulanacak. Erdoğan'ın geçeceği yollar trafiğe kapatılacak.

Atina'daki Türkiye Büyükelçiliği etrafındaki güvenlik önlemleri de artırıldı. Aynı şekilde Atina'daki Türk firmalara ait bürolar etrafında da önlem alındı.

Yarın saat 19:00'da sağcı Yunanlar, Ermeniler ve PKK sempatizanları, Erdoğan'ın ziyaretini protesto edecek. Eylemci grubun Yunan Meclisi ile Türk Büyükelçiliğine doğru yürüyüş yapabilecekleri belirtiliyor.

ATİNA CADDELERİ TÜRK BAYRAKLARIYLA SÜSLENDİ

Başbakan Erdoğan, ekonomik kriz nedeniyle son dönemde Atina'ya gelen en önemli yabancı lider olacak. Bu nedenle Atina, şimdiye kadar görülmemiş şekilde Türk ve Yunan bayraklarıyla süslendi. Bunun ziyarete verilen önemin bir göstergesi olduğu belirtiliyor. Turistlerin Türk bayraklarını fotoğrafladıkları görüldü. Yunan meclisinin de bulunduğu Atina'nın ana meydanı Syntagma ve başbakanlık konutuna uzanan caddeler üzerindeki elektrik direklerine, bugün sabah saatlerinden itibaren Türk ve Yunan bayrakları asıldı. Yunan meclisi ve Meçhul Asker Anıtı önündeki bayrak direklerine de büyük Yunan ve Türk bayrakları çekildi.

Ancak Syntagma Meydanı ve başbakanlık konutuna giden caddeler üzerindeki bayraklar öğlen saatlerinde kaldırıldı. Atina belediyesine ait bir kamyonetle bayrakları indiren işçiler, kendilerini görüntüleyen kameraman ve foto muhabirlerine tepki gösterdi. Çalışanlar, bayrakları neden indirdikleri yönündeki sorulara cevap vermekten kaçındı. Erdoğan'ın geçeceği güzergah üzerindeki yollara yaklaşık 30 Türk bayrağı çekilmişti.

Diğer yandan başbakanlık konutu önünden geçen cadde üzerindeki Türk ve Yunan bayrakları ise indirilmedi. Polisin caddenin girişini zırhlı otobüslerle kapatması nedeniyle bayraklara yönelik bir saldırıdan endişe edilmiyor.

Syntagma ve diğer ana caddeler üzerindeki Türk bayraklarının, bugün ve gece aşırı grupların saldırılarına hedef olabilecekleri gerekçesiyle kaldırıldıkları ifade ediliyor. Bayrakların kaldırılmasından hemen sonra yaklaşık 150 kişilik bir grup, hükümeti protesto yürüyüşü yaptı. Syntagma Meydanı'ndan başbakanlık konutuna doğru yürüyen göstericilerin, hükümetin yeni yerel yönetimler yasası Kalikratis'i protesto ettikleri öğrenildi. Göstericilerin Türk bayraklarının çekildiği caddelerden geçerken, Türk bayraklarına saldırması da engellenmiş oldu.

Yunan gazeteciler, Yunan hükümetinin Erdoğan'ın ziyaretine büyük önem verdiğini belirtiyor. Bu yüzden Atina caddelerinin daha önce bir başka ülkenin bayraklarıyla bu denli geniş süslendiğini hatırlamadıklarını söyledi. Gazeteciler, "Bayrakların asıldığı güzergah ve meydanda sık sık eylem yapılıyor. Eğer Türk bayraklarına birileri saldırıda bulunsa, bu belki de bir krize neden olabilirdi." görüşünü dile getirdi.