Ahmet Mahmut Ünlü, Baykal'a 'geçmiş olsun' dileklerini iletti

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, kaset olayı nedeniyle CHP genel başkanlığından istifa eden Deniz Baykal'a bir aracı

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, kaset olayı nedeniyle CHP genel başkanlığından istifa eden Deniz Baykal'a bir aracı vasıtasıyla geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyledi.

Ünlü, Cihan'a yaptığı açıklamada Deniz Baykal ile direkt görüşme imkanı bulamadığını belirterak, "Aracılar vasıtasıyla vazifemizi yaptık. Geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Ulaşmak zor dediler, (telefonlara) bakmıyorlarmış, etmiyorlarmış. Bir arkadaş var aracımız olan onun aracılığıyla biz görüştük." dedi.

Nur Suresi'ndeki bir ayeti hatırlatan Ünlü, şunları söyledi, "Şöyle beyan ettim, Rabbimiz Nur suresinde 'Müslüman toplum içerisinde fuhşi ve müstehcen haberlerin yayılmasını sevenler için dünyada ve ahirette acı vereci azap var' buyuruyor. Yani burada 'yayanlar' demiyor, 'yayılmasını sevenler' diyor. Gönlünden memnun olanlar için dünyada ve ahirette acı vereci azap var. Bu ayet olduğu için biz bu tür haberleri yaymaktan öte yayılmasına da razı olamayız. Müstehcen bir konunun kamuoyuna intikalinden çok rahatsız oluyoruz. Bu hususta kendisine geçmiş olsun dedik."

"Herkes kuldur, Rabbimiz affedicidir, setredicidir" diyen Ünlü, sözlerini şöyle tamamladı, "Bu setredilmesi lazım olan işler ama işte maalesef bu oyunlar var. Örtülmesi lazım olduğuna biz kanaat getiriyorduk."