TÜBİTAK'ta Türkiye şampiyonu olan Malatyalı öğrenciler ödüllendirildi

TÜBİTAK orta öğretim öğrencileri arası Araştırma Projeleri Yarışması'nda tarih dalında Türkiye birincisi olan Mustafa Gül ve Hasan Güloğlu, Malatya Va

TÜBİTAK orta öğretim öğrencileri arası Araştırma Projeleri Yarışması'nda tarih dalında Türkiye birincisi olan Mustafa Gül ve Hasan Güloğlu, Malatya Valisi Ulvi Saran tarafından ödüllendirildi.

Valilikte düzenlenen ödül törenine Vali Ulvi Saran, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Fen Lisesi Müdürü Murat Dönmez, Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Kaya Kaya, Fen Lisesi Okul Aile Derneği Başkanı Necip Duman, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Vali Ulvi Saran, öğrencilere altın, öğretmenlere ise kalem hediye ettiği programda yaptığı konuşmada, "Bu sonuçlar, Malatya adına son derece sevindirici, anlamlı ve gurur vericidir. Özellikle TÜBİTAK'ın yarışmalarında bilimsellik öne çıkıyor. Malatya her zaman kendine yakışır şekilde başarı gösteriyor. Başarıların devamını dilerim." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin öğretmenlerini de tebrik eden Vali Saran, "Öğretmenler öğretir, öğrenciler ise öğrenir diye bir söz vardır. Bir çalışmanın mutlaka tamamlayıcı unsurları var. Öğretmenlerin de tamamlayıcı unsur çabasında öğrenciler başarı elde etti. Herkesi tebrik ederim." şeklinde konuştu.

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Malatya 1'incisi ve Türkiye 27'ncisi olan Malatya Fen Lisesi öğrencisi İbrahim Güven, Bilim ve Sanat Merkezi'nden Mustafa Gül ve Hasan Güloğlu isimli öğrencilerin, Bayram Güngör ve Yakup Tuncel isimli proje danışmanı öğretmenleri koordinatörlüğünde katıldıkları, TÜBİTAK orta öğretim öğrencileri arası Araştırma Projeleri Yarışması'nda tarih dalında, 'Bir Tescil Çalışması Örneği Malatya Battalgazi'de Bulunan Tescilsiz Tarihi Eserlerin Belirlenmesi ve Tescili' konusuyla Türkiye birincisi, Fen Lisesi'nde ise Ece Selvi ve Merve Güngör isimli öğrenciler ile danışman öğretmenler İlyas Dal ve Seyit Çetin'in koordinatörlüğünde katıldıkları TÜBİTAK orta öğretim öğrencileri arası Matematik Yarışmasında 'Üçgende Altın Kesen' adlı proje ile Türkiye 3'üncüsü olmuşlardı.