İzzet Baysal Vakfı Başkanı'ndan Bolulara 'Şükran Günü' sitemi: Bolu halkı nerede?

İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, "Devleti temsilen valiliğimiz, şehrimizi temsilen belediyemiz, gençliği temsilen üniversitemiz, İzzet Baysal'

İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, "Devleti temsilen valiliğimiz, şehrimizi temsilen belediyemiz, gençliği temsilen üniversitemiz, İzzet Baysal'a şükranlarını ifade etmek için böyle bir gün düzenliyor. Peki, Bolu halkı nerede? Bunu bu kadar mı seviyoruz?" dedi.

İzzet Baysal Şükran Günleri Bilim, Kültür, Sanat ve Turizm Festivali, İzzet Baysal Caddesi'nde düzenlenen törenle başladı. Törene, Vali Halil İbrahim Akpınar, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, diğer protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Bolu'ya 265 milyon lira harcayarak Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ni, 127 eğitim kuruluşunu, sağlık ve sosyal hizmetler tesislerini kazandıran hayırsever iş adamı İzzet Baysal'ı anmak amacıyla düzenlenen festivalin açılışında, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, İzzet Baysal Anıtı'na çelenkler konuldu.

AHMET BAYSAL'DAN BOLU HALKINA SİTEM

İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, etkinliklere ilgi göstermeyen Bolu halkına sitem etti. Merhum İzzet Baysal'ın sağlığında şükran günlerinin düzenlenmesi yönünde bir temennisinin olmadığını belirten Baysal, şunları kaydetti: " Bunu Bolulular O'na kalplerinden gelen sevgi ve şükranlarını göstermek için düzenledi. Buna devletin temsil eden valiliğimiz, şehrimizi temsil eden belediyemiz ve gençliği temsil eden üniversitemiz ön ayak oldular. Bolu halkının hislerine tercüman olarak bugünleri düzenledi. Ama bugün burada öğrencilerin çoğunluğundan başka Bolu halkını göremiyorum. Bu yapılanlar onun bu yaptıkları siz sevgili evlatları içindi. Devleti temsilen valiliğimiz, şehri temsilen belediyemiz, gençliği temsilen üniversitemiz hepsi bu şükranı ifade etmek için böyle gün düzenliyor. Peki, Bolu halkı nerede? Bunu o kadar mı seviyoruz. Lütfen tüm ülkeye örnek olunuz."

Ahmet Baysal, konuşmasının devamında, "Sevgili amcam doğup büyüdüğün ana baba toprağın şehrine öyle inanılmaz eserler kazandırdın ki değil ülkede dünyada örneği yok." diye konuştu. Baysal, kurulun vakfın amcasının istediği yönde gittiğini dile getirdi. Baysal, "Bizlere bıraktığın varlığın gelirleriyle bu köklerden yeni filizlerin oluşturulması hiç de zor olmuyor." ifadelerini kullandı.

VALİ: ŞÜKRAN GÜNLERİ'NE KATILMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM

Vali Halil İbrahim Akpınar da büyük hayırsever örnek insan İzzet Baysal adına düzenlenen şükran gününde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Akpınar, Bolu'daki görevine başlamasının üzerinden 2 yıl geçtiğini belirterek, şöyle devam etti: "Bu süre içerisinde Bolu'ya kazandırdığınız eserleri yakından tanıma fırsatı buldum. İlimizi gelen yerli ve yabancı kişiler size olan hayranlığını gizleyemiyor. Bizlerde sizle gurur duyuyoruz. Bolu'yu başkalarına anlatırken güzel yönlerini elbette dile getiriyoruz. Ama sizi başka dille gururla yâd ediyoruz. Yaptığınız eğitim kurumlarında binlerce evladınız eğitim görüyor. Yurtlarında huzur içinde kalınıyor, sağlık kurumlarınız şifa dağıtmaya devam ediyor. Aynı zamanda kendi sağlığınızda yaptığınız eserlerin yanı sıra Bolunun vicdanına teslim ettiğiniz vakfınız emin ellerde. En güzel ve verimli şekilde hizmetlerini devam ediyor. Hayırsever insanların bile gönlünde zor ama güzel bir örneksiniz. Bu şehri daha güzel ve kalkınmış bir hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz."

Vali Akpınar, konuşmasını, "Ruhun şad olsun, Yüce Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerinde olsun." ifadeleriyle tamamladı.

PROTOKOLÜN ÖNÜNDEN KÖPEK GEÇTİ

İzzet Baysal Caddesi üzerinde düzenlenen tören esnasında protokolün önünde beyaz bir köpek geldi. Protokolün tebessümüne neden olan köpek, öğrencilerin arasına karışarak kayboldu.

SICAKTAN ETKİLENEN ÖĞRENCİ BAYILDI

Öte yandan, törende bir öğrenci sıcaktan etkilenerek bayıldı. Öğrenciye ilk müdahaleyi İl Sağlık Müdürü Dursun Koç yaptı. Öğrenci ilk müdahalenin ardından Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Daha sonra Bolu Belediyesi bandosu eşliğinde İzzet Baysal Caddesi'nden Anıt Park'a kadar şükran yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Anıt Park'taki saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından METEF Fuarı'nın açılışı yapıldı. Vali Akpınar, Belediye Başkanı Yılmaz ve diğer protokol üyeleri fuarı gezerek yetkililerden bilgi aldı.